Kontrakten for levering av kabler har Nexans inngått med det internasjonale konsernet Fortum, skriver selskapet i en pressemelding.

Ånstadblåheia vindpark vil bestå av 14 vindturbiner med en total kapasitet på 50 MW. Det gir en forventet årsproduksjon på 140-150 GWh – nok til omkring 7500 norske husstander.

Produksjon i 2018

– Nexans’ evne til å tilby kostnadseffektive løsninger og til å møte kundens ønsker og behov på en god måte, gjorde at valget falt på Nexans som leverandør av kraftkabler til Ånstadblåheia vindpark. Underveis har selskapet også vist evne til å tilpasse både produkt og tjenester på en tilfredsstillende måte, sier prosjektleder i Fortum, Marcus Bergman, i pressemeldingen.

Arbeidet med Ånstadblåheia vindpark er allerede godt i gang, og skal etter planen ha produksjonen i gang i løpet av 2018. Til vindparken skal Nexans Norway levere omkring 50 kilometer med kraftkabler som skal legges mellom vindturbinene, og fra vindturbinene og frem til strømnettet.

I fjor vant også selskapet en kontrakt til 2,3 milliarder kroner for å levere kraftkabler til vindparken Beatrice. Nexans ble også valgt ut til å levere kabler til Googles norske vindpark Tellenes.

Fabrikken selskapet hadde på Karmøy ble til tross for kontraktene lagt ned i fjor sommer.

– En anerkjennelse

I tillegg skal selskapet levere 28 kilometer med jordtråd i kobber. Leveransen fra selskapet skal etter planen være levert før sommeren 2017.

–  Det fornybare kraftmarkedet er et viktig satsningsområde for Nexans. Vi har levert kabler til de fleste vindparker på land i Norge og en betydelig andel til internasjonale vindparker offshore. At Fortum og Nordkraft har valgt Nexans som leverandør av kabel til Ånstadblåheia vindpark er en anerkjennelse vi er svært glade for, sier salgs- og markedssjef i Nexans Norway, Bård Lillehaug, i pressemeldingen.