– Med normale temperaturer ville resultatet vært bedre enn fjorårets rekordresultat, sier konsernsjef Finn Bjørn Ruyter i Hafslund i en pressemelding fra selskapet onsdag.

Hafslund melder i pressemeldingen om et driftsresultat før avskrivinger på 940 millioner kroner i 1. kvartal 2017. Resultatet er 30 millioner kroner, eller tre prosent, lavere enn samme kvartal i fjor. Selskapet forklarer selv nedgangen med mildere vær og lavere energiproduksjon.

Tre grader varmere

Forretningsområdet Nett oppnådde et driftsresultat før avskrivinger på 394 millioner kroner i første kvartal. Det er omkring samme nivå som tilsvarende periode i 2016. Samtidig gikk forretningsområdet Varme med et driftsresultat før avskrivinger på 252 millioner kroner. Det er 33 millioner lavere enn samme periode i fjor.

Ifølge Hafslund ble energisalget lavere som følge av at kvartalet var tre grader mildere enn normalt.

Produksjon oppnådde et resultat før avskrivinger på 86 millioner, som er 9 millioner lavere enn samme periode i fjor. Hafslund opplyser at kraftproduksjonen var 14 prosent lavere enn i samme kvartal i fjor. Inntektene var på sin side 3 øre/kWh høyere enn i 1. kvartal i 2016.

Antall kunder har økt med 20.000 fra 1. kvartal i fjor, til 1.092.000. Økningen gir sammen med høyere priser en liten vekst i omsetningen, til tross for at mildt vær gjør at levert volum er syv prosent lavere enn samme periode i fjor.

Av børsen

I slutten av april ble det kjent at Oslo kommune sikrer seg eierskap over Hafslunds strømnett og kraftproduksjon.

Fra før eier Oslo kommune 53,7 prosent av Hafslund, mens det finske energiselskapet Fortums eierandel er 34,3 prosent. Byrådets forslag innebærer i korte trekk at Oslo kommune tar Hafslund av børs. Deretter kjøper Oslo kommune ut Fortum, og til sist innløses minoritetsaksjonærene.

– Dette er den største krafttransaksjonen som noen gang er gjennomført i Norge, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse i forbindelse med kjøpet.