Det sier Ludvig Bellehumeur i EnergyNest etter at selskapet i konkurranse med 86 andre nordiske og baltiske gründere, gikk helt til topps i Nordic Cleantech Open.

Den årlige konkurransen organiseres av Cleantech Scandinavia, og topp ti-finalistene fikk presentere seg selv under Cleantech Capital Day i Oslo. Der ble det også klart at EnergyNest ble første norske firma til å gå til topps i konkurransen, siden oppstarten i 2010/11.

Fakta

EnergyNest

  • Startet i 2011 av Pål Bergan.
  • Har 12 ansatte.
  • Står bak en løsning for lagring av energi i et materiale som ligner betong, med navnet Heatcrete.
  • Dette er utviklet i samarbeid med Heidelberg Cement i Tyskland.
  • Systemet  er modulbasert, og kan bygges opp omtrent som legoklosser.
  • Selskapet har pekt ut tre bruksområder for energilagringssystemet: konsentrert solkraft, overskuddskraft fra og balansering av strømnettet, spillvarme i industri

– Det er den største og mest anerkjente prisen vi har fått så langt. Vi ble veldig overrasket og glade over å gå av med seieren i kampen med så mange flinke folk og gode teknologiske løsninger. Det er et tegn på at vi er blant toppselskapene i Norden, og den anerkjennelsen tar vi med oss videre, sier Bellehumeur til Sysla.

Gode erfaringer

Teknologiselskapet fra Asker i Akershus ble etablert for knappe seks år siden. Det har likevel ikke hindret dem i å få mye oppmerksomhet på grunn av sin modulbaserte og skalerbare energilagringsteknologi, som gjør det mulig å blant annet lagre solenergi i et betonglignende materiale.

En oversikt over mulige anvendelser av selskapets teknologi. Illustrasjon: EnergyNest

En oversikt over mulige anvendelser av selskapets teknologi. Illustrasjon: EnergyNest

– Vi er i begynnelsen av våre kommersielle fase. Pilotprosjektet i Abu Dhabi startet i slutten av 2015, og har nå vært driftet i over ett år. Vi ser at teknologien fungerer svært godt, forteller Bellehumeur.

Flere kontakter, større muligheter

For EnergyNest bestod 2016 av mye utvikling av nye prosjekter. Samtidig jobbet selskapet videre med lagring av overskuddsenergi fra vind og lagring av spillvarme fra industri, som ifølge Bellehumeur også blir satsingsfelt fremover.

Med prisen fra Cleantech Scandinavia håper han at fremtiden skal se enda lysere ut for selskapet i Akershus.

– Det at vi gikk til topps i Nordic Cleantech Open, fører til flere kontakter i Europa, noe som gir oss muligheter til å vokse videre i årene som kommer, avslutter Bellehumeur.