De var ventet å være høyere, men da kvartalsresultatet fra REC Silicon kom onsdag, viste fasiten 57,5 millioner dollar i driftsinntekter. Med det endte første kvartal i år med en nedgang på 11,3 millioner dollar sammenlignet med samme periode i fjor.

Fakta

REC Silicon

  • Jens Ulltveit-Moe er største eier
  • Produserer polysilikon og silikon til solindustri og elektronikk
  • Har sine produksjonsanlegg i USA

Lavere kostnader bidrar likevel til at underskuddet minker for silisiumprodusenten, noe som ga et negativt driftsresultat på minus 16 millioner dollar. Opp drøye 20 millioner dollar fra samme periode i fjor.

Varslet nedbemanning

I november varslet selskapet at de ville nedbemanne som følge av problemer i Kina. Inntektene til selskapet hadde da falt til 50,9 millioner dollar i tredje kvartal, ned fra 87,5 millioner i samme periode i fjor.

– Som en del av tiltakene for å kutte kostnader, annonserer selskapet et kutt i bemanning på rundt 70 ansatte, het det i børsmeldingen den gang.

Lavere enn ventet

Resultat etter skatt viser minus 27,1 millioner dollar i 1. kvartal i år. Ifølge Hegnar er resultatet dårligere enn hva analytikerne ventet på forhånd, noe som var et underskudd på 16,7 millioner dollar.

Selskapet melder i sin kvartalsrapport at byggingen av deres nye fabrikk, Yulin, går som planlagt, med forventet oppstart andre halvdel i år. Mer enn 6,3 millioner arbeidstimer er lagt ned i prosjektet.