Project Sunroof bruker Google Maps. Skjermdump: Youtube/Google

Google lanserer solenergikalkulator

Ved å bruke data fra Google Maps og andre kilder lanserer det amerikanske selskapet tjenesten Project Sunroof.

Publisert

Google lanserte i natt tjenesten Google Sunroof. Her kan privatpersoner i utvalgte amerikanske byer selv regne ut potensialet for solenergi på sine egne tak.

Ved å kombinere data fra Google Maps, teknologien brukt i Google Earth og andre informasjonskilder knyttet til solenergi, kan brukerne regne ut hvor mange timer med sollys de har, hvor sterkt sollyset er og hvor mye de potensielt kan spare.

Tjenesten er gratis for brukerne.

Skal dekke et informasjonsbehov

Prosjektet er utviklet av ingeniør Carl Elkin. Han forteller i et blogginnlegg at han, som frivillig i solprogrammet Solarize Massachussets, ble overrasket over antallet personer han møtte som trodde solenergi var dyrt eller at de ikke hadde nok sol.

Solkalkulatoren tar høyde for skygger fra trær og andre strukturer i nærheten av ditt hus, solens posisjon og historiske værdata.

Samarbeider med solselskap

Etter å ha fått resultatene kan Project Sunroof peke vei videre til tilbydere av solenergi i nærheten.

SunEdison, en av verdens største utviklere av fornybar energi, er blant selskapene som oppgir at de samarbeider med Google.

Få byer foreløpig

Inntil videre er tjenesten tilrettelagt for Boston, San Fransisco og Fresno, men Google opplyser i lanseringsvideoen at det foreligger planer for å inkludere hele USA og muligens også resten av verden på sikt.

Gjennom å bruke Googles egne data, som allerede dekker hele verden, har de muligheten til å rulle tjenesten ut i stor skala.

Prosjektets slagord er nemlig “Mapping the planet’s solar potential, one roof at a time”.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail