Jon André Løkke i Nel. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Nel og Kværner inngår hydrogensamarbeid

De to selskapene har inngått en strategisk samarbeidsavtale om grønne hydrogenprosjekter.

Publisert

Hydrogenselskapet Nel og industriselskapet Kværner har inngått en samarbeidsavtale hvor de skal samarbeide om å utvikle større produksjonsenheter for hydrogen.

I en melding fra selskapene onsdag morgen, skriver Nel og Kværner at de har identifisert en rekke prosjekter de skal samarbeide om i tiden fremover.

Arbeidet er allerede i gang med å utvikle en standardisert 20 megawatt H2 produksjonsmodul.

I tillegg skal det utvikles standardisert design for store produksjonsmoduler på over 100 megawatt for å imøtekomme den forventede etterspørselen etter større anlegg.

– Vi er glade for å inngå denne samarbeidsavtalen med Kværner, som har lang erfaring fra store prosjekter over hele verden. Når vi nå ser prosjekter vokse i størrelse og kompleksitet, er det viktig å ha en sterk samarbeidspartner som Kværner, både for standardisering av storskala grønne hydrogenproduksjons-anlegg, og også å bygge dem, sier konsernsjef i Nel, Jon André Løkke.

Karl Petter Løken, konsernsjef i Kværner. Foto: Adrian B. Søgnen

– Dette er et langsiktig samarbeid, og Kværner ser frem til å jobbe med en partner som Nel. Målet er å styrke vår konkurransekraft ytterligere gjennom å dra nytte av hverandres kompetanse og erfaring, og sikre de mest effektive og forutsigbare prosjektleveransene for kundene våre, sier Karl-Petter Løken, konsernsjef i Kværner.

I september presenterte Kværner hvordan de ser for seg å nå sin planlagte vekst, gjennom å fokusere på nye markedsområder. Et av de nye områdene Kværner forventer sterk vekst i er markedsområdet Renewables, som ble etablert for å gjennomføre prosjekter innen offshore vindkraft og annen fornybar virksomhet.

Den nye avtalen med Nel er i tråd med denne strategien, skriver selskapet.

De kommende årene forventes det at Renewables-segmentet gradvis vil bidra med en tredjedel av Kværners samlede inntekter.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail