Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg. Foto: Fredrik Refvem

Regjeringen vil bruke mer penger på CO2-håndtering

I statsbudsjettet for 2020 vil regjeringen bruke 225 millioner kroner til det videre arbeidet med fullskala fangst og lagring av CO2.


  • NTB
Publisert

− Dette er tilstrekkelig til å holde framdrift i planleggingen av prosjektet i 2020, inkludert statens andel av den brønnen som skal bores, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp).

Mens størstedelen av beløpet går til brønnboringen, skal 50 millioner brukes på videre arbeid ved Norcems sementfabrikk i Brevik i Telemark og Fortum Oslo Varme.

− Med dette følger vi opp regjeringens ambisjon om å realisere fullskala CO2-håndtering i Norge, gitt at dette gir teknologiutvikling i et internasjonalt perspektiv, sier Freiberg.

Hvor langt har vi kommet i realiseringen av denne teknologien i Norge – og hvor ligger ansvaret for å videreutvikle CO2-håndtering? Hør mer om karbonfangst i denne episoden av «Det vi lever av»:

I revidert nasjonalbudsjett i vår satte regjeringen av 345 millioner kroner ekstra til undersøkelser av havbunnen i et område i Nordsjøen hvor det kan være mulig å lagre CO2.

Formålet med CO2-prosjektet er å få på plass et system hvor CO2 fra industrianlegg fraktes ut i Nordsjøen og lagres under havbunnen. Dette vil redusere mengden CO2 som slippes ut i atmosfæren.

Freiberg antar at investeringsbeslutningen kan bli fattet i 2020 eller 2021.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail