Statkraft selger to vindparker i Skottland. Her fra Berry Burn-parken nord i landet. Foto: Thomas Hogben / Statkraft

Statkraft selger vindparker i Skottland for 1,2 milliarder kroner

Statkraft selger to vindparker i Skottland. Begge blir bygget uten subsidier.

Publisert

Statkraft har tatt en investeringsbeslutning om å bygge vindmølleparken Windy Rig i Skottland, for så å selge den til Greencoat UK Wind når den er ferdig. Parken er på 43 megawatt.

Også vindparken Twentyshilling på 38 megawatt skal selges til samme selskap, etter en endelig investeringsbeslutning for prosjektet i 2020.

Prisen for de to parkene 104 millioner pund, tilsvarende 1,2 milliarder kroner, ifølge en melding fra Greencoat.

På dette området på Moorbrock Estate, ti km sør for New Cumnock i Sørvest-Skottland skal Statkraft bygge vindkraft. Foto: Statkraft.

Subsidiefrie parker

– Windy Rig er vår første subsidiefrie prosjekt i Storbritannia, og denne investeringsbeslutningen er i tråd med våre ambisjoner om å utvikle en ordrebok og utplassere 600 megawatt med fornybar energi i Storbritannia innen 2025″, sier David Flood, administrerende dirketør for Statkraft UK i en pressemelding.

De to prosjektene er lokalisert i Dumfries & Galloway sørvest i Skottland. Twentyshilling består av ni turbiner, mens Windy Rig består av 12. Prosjektene ble utviklet av selskapet Element Power, som Statkraft kjøpte i september i 2018.

Skal drifte parkene

Byggingen av de to prosjektene ventes å starte snarlig. Windy Rig ventes ferdigstilt i andre kvartal 2021, mens Twentyshilling ventes ferdig i tredje kvartal samme år.

I tillegg til byggingen av parkene vil Statkraft stå for driften når de er ferdig.

Vindkraft til havs har nylig vært tema i Sysla-podkasten Det vi lever av. Hør episoden her:

Del på
facebooktwitterlinkedinemail