Irene Rummelhoff, konserndirektør for Nye energiløsninger i Equinor. Foto: Ole Jørgen Bratland/Equinor

Equinor og Scatec Solar overtar solprosjekt i Argentina

Vil bruke over 770 millioner kroner på å forsyne 80.000 husstander med strøm.

Publisert

Oljeselskapet har inngått avtale med Martifer Renewables om kjøp av 50 prosent eierandel i solenergiprosjektet Guanizul 2A (G2A) i Argentina. Norske Scatec Solar kjøper også opp 50 prosent.

I en melding skriver Equinor at prosjektet har potensial til å forsyne rundt 80.000 argentinske husstander med fornybar energi.

I samme melding uttaler konserndirektør for Nye energiløsninger, Irene Rummelhoff, følgende:

– Vi går inn i et fornybarmarked med vekstpotensial gjennom et modent og avansert solenergiprosjekt. Etter en dramatisk reduksjon av kostnadene innen solenergi, ser vi fram til å samarbeide med vår partner, myndighetene i Argentina og den lokale forsyningskjeden for å fremme solenergi som en konkurransedyktig energikilde.

773 millioner

G2A er ifølge selskapet byggeklart. Prosjektet er på 117 megawatt og ligger i San Juan-regionen i Argentina.

I desember i fjor ble prosjektet tildelt en 20 år lang kraftkjøpsavtale i en auksjon arrangert av elektrisitetsmyndighetene i Argentina.

Endelig investeringsbeslutning skal komme senere i 2018, med mulig produksjonsstart mot slutten av 2019, skriver Equinor.

I en melding fra Scatec Solar skriver selskapet at kapitalkostnadene er ventet å beløpe seg på 95 millioner dollar. Det tilsvarer 773 millioner norske kroner med dagens valuta.

Argentina er det tredje største kraftmarkedet i Latin-Amerika, og har ambisjon om at 20 prosent av elektrisiteten skal komme fra fornybare kilder innen 2025.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Prognose for årlig etterspørsel i solkraftmarkedet. Tall i gigawatt. Kilde: GTM Research og Scatec Solar sin kapitalmarkedsoppdatering 2018

Utvider til to nye land

Mandag forrige uke sikret Scatec Solar, som nå er blitt partner med Equinor i Argentina, seg to større solprosjekter i Ukraina.

Det oslobaserte solselskapet har ekspandert til stadig flere land de siste årene, og har nå utvidet til to nye land på litt over en uke.

kapitalmarkedsdagen for Scatec Solar i mai meldte selskapet at de nå produserer elektrisitet fra solparker på til sammen 322 megawatt.

Per i dag har de kraftverk på totalt 1,1 gigawatt under konstruksjon, og målet er å nå en produksjon på 3,5 gigawatt innen 2021.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail