Dagens nyhetsbrev

Volumet har nemlig økt med syv prosent i august i år, sammenlignet med august i fjor. Nå ser det også ut til at produksjonen av laks kan øke.

I går ble Salmars spektakulære havmerd skipet på plass. Samme dag fikk også Nordlaks ja til to svære havmerder, etter at klagen til Nærings- og fiskeridepartementet delvis førte frem.

Det var i november i 2015 Nordlaks-sjef Inge Berg lanserte planene om tre havmerder. Like før jul i fjor ble det gitt klarsignal til en av dem. Den alene ville øke Nordlaks’ produksjon med minst 33 prosent, men oppdrettsselskapet mente det måtte flere havfarmer til for å realisere prosjektet.

Hos Nordlaks ble det feiret med kake da de fikk nyheten i går. Målet er å lande kontrakten på den første havfarmen innen årsskiftet.

– Det er positivt at regjeringen har gitt nok en næringsaktør grønt lys for et prosjekt som kan bli banebrytende for norsk havbruksnæring, sier Sjømat Norges administrerende direktør Geir Ove Ystmark til iLaks.

Få også med deg:

  • Norske Slåttland skal gjennom neste år levere tankluker til Odfjells nye kjemikalietankere for minst 18 millioner kroner.
  • Frankrike vil forby oljeboring fra 2040.
  • Det kan bli skattefradrag for oljeboring lengst nord.
  • Med en oljepris på 20 eller høyere, vil Johan Sverdrup-utbyggingen bli lønnsom, ifølge en ny analyse fra Rystad Energy. Sverdup-feltet vil etter planen stå for 25 prosent av all norsk produksjon når det når toppen, skriver E24.
  • Det lysner for næringslivet på Vestlandet. Flere er i arbeid, lønnsomheten øker, men etterspørselen går noe tilbake, går det frem av Vestlandsindeksen som Sparebanken Vest og Respons Analyser står bak, skriver Aftenbladet.
  • Subsea 7 bestiller et nytt skip fra nederlandske Royal IHC til en prislapp på rundt 300 millioner dollar, knappe 2,5 milliarder kroner, skriver E24.
  • Rederiet Seatrans i Bergen vil bygge om fire skip til plug-in hybrid-løsninger, skriver Finansavisen.
  • Næringslivstopp Jens Ulltveit-Moe advarer oljeminister Terje Søviknes mot å tro for mye på oljenæringen. – Han driver en strutsepolitikk som kan påføre staten store tap, sier Ulltveit-Moe til DN.
  • EV Private Equity i Stavanger investerer stort i de to oljeserviceselskapene Aquaterra Energy og Evolution Engineering. Selskapet har flere oppkjøp i kikkerten, skriver Finansavisen.

Mye på gang

Flere av Statoils store utbygginger på norsk sokkel er i dag på god vei til ferdigstillelse. I tillegg er flere milliardprosjekter på gang, og her øyner leverandørindustrien flere muligheter. Du kan se listen her.

– Statoil har rekordhøy aktivitet i Norge i dag. Aldri før er det gjennomført så mange tungløft og installasjoner på så kort tid før, sa Margareth Øvrum, konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring i Statoil under leverandørsamlingen i går.

Ett av de tunge løftene skjedde dagen før, da delene til boligplattformen som skal til Johan Sverdrup-feltet ble koblet sammen.