Nova Sea, som er eid av Vigner Olaisen og Marine Harvest, holder til på den fem kvadratkilometer lille øya Lovund i Nordland fylke. Men selv om plassen ikke er så stor, kan de ansatte nå boltre seg ganske så fritt i nettbanken, skriver iLaks.

Fakta
  •  Nova Sea AS en av de største nordnorske produsentene av oppdrettslaks med 33,33 heleide og 4 deleide laksekonsesjoner.
  • Selskapet ble opprettet  i 1972. Den gang het det Lovund sjøprodukter. Gründer var Steinar Olaisen, som ble en av Norges laksepionerer.
  • Nova Sea AS  driver også med bearbeiding og salg av laks, samt deltakelse i havbruksrelaterte virksomhet.
Ordningen innebærer at de ansatte hvert år får fire prosent av resultatet etter skatt. I tillegg kommer prestasjonsbaserte bonuser. I 2017 solgte selskapet 40.700 tonn sløyd laks og hadde en samlet omsetning på 2,59 milliarder kroner. Dette gav et resultat før skatt på 1,1 milliarder kroner og et årsresultat på 873 millioner kroner, opplyser selskapet til iLaks.

– I snitt er det 220.000 inkludert feriepenger for de som har jobbet hele året. Det er 250 ansatte i Nova Sea som er i ordningen, skriver daglig leder Odd Strøm i en SMS til iLaks om utfallet av overskuddsordningen i 2017.

Halv million på tre år

Det betyr at Strøm igjen tar på seg spanderbuksene og gir totalt rundt 55 millioner kroner til de ansatte. I 2016 vanket det i snitt 202.000 kroner per ansatt, mens i 2015 fikk ansatte 95.000 kroner hver.

Hver ansatt har derfor fått over en halv million kroner i bonus de siste tre årene.