Fiskeridirektoratet har fattet vedtak om tilsagn om utviklingstillatelser til Marine Harvest Norway for konseptet «Egget» og AkvaDesign til deres konsept med lukket merdteknologi.

Det skriver Fiskeridirektoratet i en melding på sine hjemmesider.

Samtidig har brønnøyselskapet AkvaDesign blitt tildelt én utviklingskonsesjon. AkvaDesign søkte opprinnelig om ti konsesjoner.

Vil ha 14

Marine Harvests lukkede merdkonsept «Egget» får ifølge tilsagnsbrevet fire utviklingstillatelser. Selskapet søkte opprinnelig om 14 tillatelser.

Oppdrettsgiganten har tidligere gitt uttrykk for at alle 14 konsesjonene er påkrevd for å sette i gang det omfattende investeringsprogrammet for «Egget» sammen med teknologiselskapet Hauge Aqua.

Klager

Storoppdretteren er følgelig ikke tilfreds med dagens vedtak, og varsler i en børsmelding torsdag kveld beslutningen om å påklage vedtaket:

«Marine Harvest er glad for at myndighetene deler visjonen om at «Egget» representerer en potensiell ny produksjonsløsning innen lakseoppdrett som kan bidra til å videreutvikle lakseoppdrettsindustrien. Men Marine Harvest vil påklage beslutningen i forhold til avslaget på de resterende ti utviklingslisenser for «Egget»-konseptet. Klagen vil bli sendt til
Fiskeridirektoratet innen kort tid», heter det i børsmeldingen.

Ideen til Egget var det Cato Lyngøy i Hauge Aqua som hadde.

Marine Harvest har søkt om konsesjon for flere ulike konsepter.

Her kan du høre konsernsjef Alf-Helge Aarskog fortelle om hvilke og hvorfor: