Oppdrettsleverandørselskapene Aqualine, AquaOptima og Steinsvik slår seg sammen, skriver selskapene i en pressemelding torsdag.

Det nye selskapet får navnet ScaleAQ.

– De tre selskapene har jobbet tett sammen tidligere. Nå går vi enda tettere og lanserer oss først som ett selskap mot markedet, og har også startet prosessen for å slå oss sammen, sier Geir Myklebust som er konstituert som administrerende direktør.

Til sammen har selskapene mer enn 40 års erfaring fra oppdrettsnæringen.

– Visjonen for selskapet er at vi skal være med å videreutvikle og bygge opp næringen. Vi ønsker å være en god partner for fiskeoppdretterne, og gjennom ScaleAQ dekker vi både landbasert og sjøbasert oppdrett, service og rådgivning, sier Myklebust.

Steinsvik er det største av de tre Witzøe-kontrollerte selskapene som slår seg sammen, og har hovedkontor i Haugesund, mens Aqualine og AquaOptima har hovedkontor i Trondheim.

– Vi har også kontorer i Bergen, på Frøya og langs kysten, og andre steder rundt omkring i verden. Tanken er ikke å bygge opp et tungt hovedkontor, men å være tett på kundene våre, sier Myklebust.

Sammen håper selskapene å kunne være enda sterkere innen teknologiutvikling.

– Vi vil være sterke på innovasjon, spesielt innen software og koblingen mellom software og utstyr. Det er en voldsom utvikling i bransjen, og den vil vi være med på, sier Myklebust.

Det nye selskapet får omlag 900 ansatte, fordelt mellom Norge og utlandet.

ScaleAQ er tilstede i 11 land, og blant annet kontorer i Chile, Canada, Tasmania og har produksjon i Vietnam.

Geir Myklebust er konstituert som administrerende direktør. Foto: ScaleAQ