Inntektene til Marine Harvest steg til 892 millioner euro i første kvartal, opp fra 810 millioner i samme periode i fjor. Resultat før skatt steg til 212,4 millioner euro, mot 128 millioner euro i første kvartal i fjor.

– Gledelig

Det operasjonelle driftsresultatet (ebit) endte på 220 millioner euro, sammenlignet med 112 millioner euro i samme kvartal i fjor.

– Rekordhøye laksepriser har gitt et rekordhøyt operasjonelt driftsresultat i første kvartal. Det er særlig gledelig at Marine Harvest Scotland og Marine Harvest Canada leverer sterke resultater, sier konsernsjef Alf-Helge Aarskog i en pressemelding.

Også forrige kvartal ble rekordhøyt for oppdrettsselskapet, som har hovedkontor i Bergen.

Fakta
  • Verdens største helintegrerte selskap innen fiskeoppdrett.
  • Ble til gjennom sammenslåing av selskapene Pan Fish, Fjord Seafood og nederlandske Marine Harvest.
  • Hovedeier er John Fredriksen.
  • Selskapet har over 11.000 ansatte i 22 land.
  • Hovedkontor i Bergen.

Kostnadene økte

Totalt slaktevolum i kvartalet var 83.768 tonn, ned fra 96.613 tonn. Dette er lavere enn noen av kvartalene i fjor. Forventet slaktevolum for 2017 er 403.000 tonn, noe som er i tråd med tidligere estimater.

Selskapet varsler at kostnadene økte i alle regioner, utenom Skottland.

Divisjonen Consumer Products økte driftsresultatet til 9,6 millioner euro, opp fra minus 600.000 euro i første kvartal i fjor.

– Jeg er svært glad for resultatet Marine Harvest Consumer Products har oppnådd så langt i år. Consumer Products har forbedret resultatet sitt kraftig, sier Aarskog i meldingen.