Mens oktober har gitt noe av en nesestyver for totalindeksen på Oslo Børs, har bergensoppdretteren prestert forrykende skriver iLaks.

Grieg Seafood har fortsatt oppturen som startet den siste uken av august, og sett den øke i styrke. For aksjonærene i selskapet har de samlede børsverdiene økt med 4,3 milliarder kroner i perioden. Bergensfamilien Grieg, som er største aksjonær, har sett formuen bli blåst opp med nær 2,2 milliarder kroner.

Aksjekursen til Grieg Seafood. Kilde: Infront

All time high

Tirsdag stoppet handelen i Grieg-aksjen på 126,10 kroner, etter et dagsløft på 3,7 prosent. Aksjekursen har aldri vært høyere.

Det har ikke kommet selskapsspesifikke nyheter fra Grieg Seafood tirsdag, men aksjen har fått flere nye anbefalinger med økte kursmål fra blant annet Kepler Chevreaux og Nordea Markets den siste uken.

Det bidro heller ikke negativt at konkurrenten Marine Harvest i går varslet markedet om bedre inntjening for årets tredje kvartal enn meglerhusene på forhånd lå inne med.

Rally

Hele oppdrettsektoren har gjort det skarpt den seneste tiden. Det hele ligner noe av et rally, blant annet drevet av forhåpninger om at prisbunnen for laks ble passert i forrige uke. Med en slankere fiskebiomasse inn i den viktigste salgssesongen, fjerde kvartal, ligger det forventninger om høye spotpriser i vinter.

Ser en nærmere på aksjekursene den siste måneden, er det imidlertid én oppdretter som stikker seg ut, nemlig Grieg Seafood. Faktisk er kursstigningen nesten tre ganger høyere enn nummer to på oversikten, Lerøy-eier Austevoll Seafood.