Arnøy Laks i Nord-Troms gir de ansatte dobbel lønn i desember – igjen. Foto: Arnøy Laks

Oppdrettsselskapet gir de ansatte ekstra månedslønn i desember – igjen

De ansatte får bonuser til mellom 2-3 millioner kroner i desember. I fjor tok eierne ut 34 millioner kroner i utbytte, og siden oppstart har de tatt ut 140 millioner kroner.

Publisert

«Same procedure as last year», skriver ilaks.no om oppdrettsselskapet Arnøy Laks. De gir i år, som i tidligere år, en tolvtedel av utbetalt lønn i bonus til sine omtrent 90 ansatte. Totalt vil det dreie seg om 2-3 millioner kroner, skriver Håvard Høgstad i en SMS til nettstedet.

– Folk på både sjø og land har bidratt til et nytt godt år for Arnøy Laks, skriver daglig leder Håvard Høgstad i en SMS til iLaks.

I fjor utbetalte Arnøy Laks AS 43,2 millioner kroner, og med 90 ansatte var snittlønnen 480 tusen kroner.

Pengemaskin

De siste tre årene har Arnøy Laks omsatt for 1,01 milliarder kroner og har hatt et resultat før skatt på samlet sett 295 millioner kroner. De har omtrent hatt en total kapital rentabilitet, avkastning på total kapital, på omtrent 30 prosent. Gjeldsgraden i selskapet har ligget på omtrent én prosent i perioden.

Dette har gitt avkastning for de tre eierne: Reidar Johan Fredrik Berg (79), Geir Sverre Nygaard (66) og Thor Helge Nygaard (64), som eier en tredjedel hver.

I fjor tok de ut 34 millioner kroner, som betyr at hver av de tre fikk litt over 11 millioner kroner. Siden oppstart, i 2009, har eierne tatt ut 140 millioner kroner i utbytte.

Oppdrettsselskapene har tjent gode penger de siste årene, og en foreslått grunnrenteskatt i oppdrett har startet en stor debatt. Dette har vært diskutert i Det vi lever av, hør den her eller der du ellers hører podkaster:

Del på
facebooktwitterlinkedinemail