Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sjømatrådet stenger Kina-kontoret

På grunn av smittefare og etter råd fra lokale myndigheter har Norges sjømatråd stengt sitt Kina-kontor midlertidig, melder IntraFish.


  • NTB
Publisert

Kontoret som ligger i Shanghai, er bemannet med tre personer. Blant de ansatte er fiskeriutsending Victoria Braathen.

– Våre ansatte jobber nå fra hjemmekontor slik at de er tilgjengelig på telefon og epost, sier Sjømatrådets direktør for kommunikasjon og samfunn, Chris Guldberg, til avisen.

Anbefalingen om å stenge kontoret kommer også fra ambassaden og konsulatet, ifølge avisen.

Flere sjømattopper som avisen har snakket med, mener at laksemarkedet i Kina nå trues av situasjonen som er oppstått i kjølvannet av det smittsomme coronaviruset.

– Det blir fortsatt bare spekulasjoner fordi det er for tidlig å si noe sikkert om konsekvensene for flyfrakt av laks til Kina, sier kommunikasjonssjef i Schenker, Nils Petter Buer til IntraFish.

Innstiller fly

Tidligere torsdag kom nyheten om at SAS stanser alle flyginger til Beijing og Shanghai grunnet Wuhan-viruset. Flygingene til Hongkong fortsetter som normalt.

Flygingene til de to byene stanses i perioden fra og med fredag til 9. februar, opplyser flyselskapet torsdag.

SAS føyer seg med torsdagens avgjørelse inn i rekken av selskaper som har innstilt ruter til Kina grunnet Wuhan-viruset. Fra før har Lufthansa, British Airways, Swiss International Air Lines, Austrian Airlines, EgyptAir og indonesiske Lion Air også gitt beskjed om at de innstiller alle flyginger til og fra Kina.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail