Foto: TOR HØVIK

Godal blir ny sjef i Mattilsynet

Ingunn Midttun Godal ble av Kongen i statsråd i dag utnevnt som ny administrerende direktør i Mattilsynet.


  • Bendik Støren / NTB
Publisert

Det skriver Landbruks- og matdepartementet i en pressemelding fredag.

– Mattilsynet har et viktig samfunnsoppdrag med å sikre trygg mat og trygt drikkevann, og å fremme god plante- og dyrehelse og god dyrevelferd. Jeg er svært fornøyd med at Ingunn Midttun Godal har takket ja til dette viktige samfunnsoppdraget, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Ingunn Mifttun Godal. Foto:Klif

Hun fremhever videre at Godal har solid faglig kompetanse og bred og relevant erfaring som leder både i offentlig og privat sektor.

Ingunn Midttun Godal er født 9. mars 1968, og er utdannet sivilingeniør fra Institutt for kjemiteknikk ved NTH 1992. Godal har hatt ledende stillinger i Det Norske Veritas (DNV), Mattilsynet, Klima- og forurensningsdirektoratet og Arbeids- og velferdsetaten (NAV). Hun har siden 2016 vært ansatt i DNV GL Business Assurance, heter det i meldingen.

Tidligere direktør Harald Gjein gikk av 24. mai i kjølvannet av håndteringen av en feilaktig rapport fra Mattilsynet om en minkfarm i Sandnes.

I rapporten meldte Mattilsynet om underernærte dyr og anbefalte fôrbytte eller avvikling av farmen. Men NRK avslørte at rapporten var full av faktafeil, og det innrømmet også tilsynet.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail