Alf-Helge Aarskog (t.h.), avtroppende konsernsjef, og Ivan Vindheim, påtroppende konsernsjef i Mowi Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Mowi gjør endringer i organisasjonen

Deler oppdrettsdivisjonen i tre deler og ansetter tre nye i ledelsen. Hvem som skal lede den norske delen, er enda ikke sikkert.

Publisert

I en børsmelding fredag morgen melder Mowi at de skal dele opp sin globale oppdrettsvirksomhet i tre deler:

  • Farming Norway
  • Farming Scotland and Ireland
  • Farming Americas and the Faroes (Chile, Canada and the Faroes)

Ansvar for dette får Per-Roar Gjerde i «Americas and the Faroes», Ben Hadfield i «Scotland and Ireland» og Atle Kvist tar over rollen som driftsdirektør for fór, «COO Feed», som Ben Hadfield hadde tidligere.

Har ikke funnet leder for den norske divisjonen

– Jeg er glad for at Per-Roar Gjerde, Ben Hadfield og Atle Kvist har ønsket å ta med seg sin ekspertise og erfaring til disse nye stillingene. Dette vil gjøre det mulig for oss å adoptere mer «hands-on»-tilnærming i ledelsen av våre entiteter, sier Ivan Vindheim, administrerende direktør i Mowi, i en pressemelding, før han fortsetter.

– Vi skal nå gå i gang med å finne ut av hvem som skal lede den norske divisjonen i Mowi på en permanent basis.

Les også: Se kart: Her kan det bli oppdrett til havs

Mowi opplyser i meldingen at Per-Roar Gjerde vil fortsette å lede oppdrettsvirksomheten i Norge frem til en erstatter har blitt funnet.

Alle de tre nye direktørene hentes internt i organisasjonen. Per-Roar Gjerde har vært i Mowi i snart 20 år og Ben Hadfield siden år 2000. Atle Kvist begynte i Mowi tidligere i 2019, men har tidligere vært administrerende direktør i Ewos Norway.

Tidligere i desember sa Mowi Scotlands driftsdirektør opp, meldte Intrafish.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail