Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

Mowi til topps på bærekraftskåring

Mowi er tilbake i toppen av FAIRR-indeksen for bærekraftig matproduksjon, etter at Lerøy tok topplasseringen i fjor.

Publisert

Mowi topper Coller FAIRR Protein Index for 2019, som rangerer verdens største børsnoterte produsentene av kjøtt-, meieri og fiskeprodukter.

FAIRR står får Farm Animal Investment Risk and Return. Indeksen vurderer ni risiko- og mulighetsområder, blant annet drivhusgassutslipp, antibiotikabruk, avfall, arbeidsforhold og dyrevelferd.

– Dette er en stor anerkjennelse av arbeidet vi i Mowi gjør med bærekraft og dyrevelferd, sier konserndirektør for bærekraft i Mowi, Catarina Martins, i en pressemelding.

– Jeg er ekstremt stolt av arbeidet mine kolleger gjør hver dag for å redusere fotavtrykket vårt og fortsette å forbedre måten vi opererer på, sier hun.

I fjor var det Lerøy som kapret førsteplassen, men må i år ta til takke med tredjeplass. Bakkafrost kommer på plassen bak der igjen, mens Grieg Seafood får sjetteplass og Salmar kommer på niendeplass på listen over verdens mest bærekraftige proteinprodusenter. I 2017 ledet Mowi, som da het Marine Harvest, på listen.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail