Koronakrisen kan påvirke Mowi-salg

– Koronavirusets utbrudd kan påvirke salg og logistikk.

Publisert

Det skriver lakseoppdretteren Mowi i sin årsrapport, som ble lagt frem onsdag morgen.

Oppdrettsgiganten har tidligere meldt om rekordstor produksjon og omsetning i 2019, samtidig som de har varslet milliardutbytte. Onsdag kom altså den fulle årsrapporten som beskriver fjorårets resultater i mer detalj.

Blant de største risikomomentene trekker selskapet frem koronavirusutbruddet covid-19. Norske sjømatselskaper er allerede kjent som den norske næringen med best utgangspunkt i å komme seg helskinnet gjennom krisen – blant annet har kronen svekket seg kraftig mot utenlandske valutaer.

Det slår positivt ut på lakseoppdretterne, som betaler kostnader i kroner og får betalt i euro og dollar.

Men koronaviruset slår negativt ut over fiskeeksporten, ifølge Statistisk sentralbyrås (SSB) tall fra 15. mars. Fisk er en av få varegrupper der man kan se en mulig koronaeffekt i eksporten, siden eksporten til hardt rammede Kina og Italia har gått kraftig ned.

Mowi advarer om at denne utviklingen kan fortsette, samtidig som logistikksegmentet kan bli påvirket av midlertidige reiserestriksjoner.

– Koronautbtuddet kan påvirke vår omsetning, først og fremst innen serveringssegmentet, skriver selskapet i sin årsrapport for 2019.

Laksegiganten skriver videre at de er i tett dialog med myndigheter for å sikre seg at logistikk knyttet til frakt av matvarer blir prioritert og at selskapet har en beredskapsplan klar.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail