Etter at oljekrisen slo inn for fullt i 2014, har mange selskaper i både den maritime sektoren og i oljebransjen måtte nedbemanne.

De yngste arbeidstakerne stiller ofte svakest fordi de har lavest ansiennitet, og mister jobben som følge av dette. Samtidig må mange av veteranene i bransjen takke ja til arbeid de er overkvalifiserte til.

Administrerende direktør i Norsk Sjøoffisersforbund, Hans Sande, sier de ikke vet nøyaktig hvor mange som har formell kompetanse som er høyere enn stillingsnivået deres, men det at det er mange.

– Vi har ikke tall på dette, men det er bare å se hvor mange båter som ligger i opplag, sier han til Sysla i dag.

– Fortell at det var viktig for deg å stå i arbeid

Oljebyen Stavanger har også merket en større pågang av overkvalifiserte søkere til stillinger i kommunen som følge av nedturen.

Men hva betyr det egentlig for jobbsjansene dine videre om du har en stilling du er overkvalifisert til?

Forskning fra University of Texas i Austin i USA viser at man blir mindre attraktiv for arbeidsgivere om man har en slik jobb på CV-en.

Rekrutteringsekspert og førsteamanuensis ved Markedshøyskolen understreker likevel at arbeidsgivere skjønner at arbeidsmarkedet kan gå trått.

– Mistet du oljejobben, så fortell at det var viktig for deg å stå i arbeid, og at du derfor senket jobbforventningene i en periode for å oppnå det. Det er et valg som vil møte forståelse og respekt, sa hun til E24 i 2016.

Noen vegrer seg

På samme tid opplever mange at det er vanskelig å få jobber man er overkvalifisert til. Da sportsbutikken Anton Sport på Bekkestua utlyste tre nye jobber i forfjor, så de at flere av søkerne hadde bakgrunn fra oljebransjen, meldte Budstikka.

Da påpekte avdelingsleder i Adecco Asker og Bærum, Hanne Dahl Aabakken, at de opplevde at deres kunder ikke ønsket kandidater som ser overkvalifiserte ut på papiret.

Hovedgrunnen til det er at arbeidsgiverne ikke alltid kan innfri lønnsforventninger, og at de samtidig har opplevd at de som går ned i lønn er misfornøyde på sikt.

– En annen årsak kan være tidligere erfaringer med at medarbeideren ikke blir værende lenge når en mer aktuell stilling dukker opp, eller at de har erfart at medarbeidere som er vant til å jobbe mer strategisk ikke trives med operative arbeidsoppgaver og mindre innflytelse enn de er vant til, sa hun til avisen.

– Fenomenet er oppblåst

Professor på NHH, Kjell G. Salvanes, mener at fenomenet overkvalifiserte arbeidstakere er oppblåst.

– Mange tror at de er overkvalifiserte uten at de er det. Når næringer reduseres, sitter en del igjen med en spisset kompetanse som kan være vanskelig å bruke i andre bransjer, sier han.

For eksempel er det ikke gitt at en kaptein er veldig kvalifisert til arbeid på land, forklarer professoren.

– Noe av utdanning og erfaring kan selvsagt overføres til andre jobber, for eksempel kan en kaptein ha flere gode egenskaper og erfaring som kan passe til mange jobber, som for eksempel kriseerfaring, sier Salvanes.

Men man vil gjerne ikke få en jobb på samme nivå, påpeker han.

– Da kan løsningen være å gå ned i lønn i en annen bransje, og så jobbe seg oppover igjen med erfaring, sier han.

Få også med deg:

  • – Det er bedre å jobbe som matros enn å være arbeidsledig styrmann, sier 23-åringen Bjarki Uglenes Petursson, som nå er på sin femte offshore-båt i karrieren.
  • Bedrifter innen solenergibransjen har de siste årene sett en enorm vekst i investeringer og antall aktører. Dette har blant annet ført til at prisene har blitt presset hardt nedover.
  • Offshorerederiene ser ut til å ha tatt innover seg at flåten må reduseres. 43 forsyningsskip har forsvunnet ut så langt i år. (E24)
  • Japanske Softbank har inngått en avtale om å bygge verdens største solenergipark i Saudi-Arabia. (DN)
  • – Der tok du meg litt på sengen, sier SalMar-sjef Trond Wiliksen, som ikke visste at selskapet satt ny rekord på Oslo Børs på tirsdag. (DN)
  • Odfjell SE-toppen Kristian V. Mørch har fått 12,6 millioner kroner i bonusutbetalinger siden han overtok ledelsen av selskapet i 2015. (Finansavisen)
  • Solstad Farstads Solskip Invest 3 har inngått en avtale med de største långiverne om å utsette betaling av renter og avdrag til onsdag 4. mai. (Finansavisen)
  • Det dansk-tyske rederiet Scandlines selges for 1,7 milliarder euro. Monopol på sentrale forbindelser har gjort selskapet til en pengemaskin. (Finansavisen)