Dagens nyhetsbrev

Prosjektet som kommer dårligst ut er Totals Martin Linge. Denne utbyggingen har så langt blitt 42 prosent dyrere enn planlagt.

Det andre prosjektet som får en høyere prislapp enn forventet er Statoils Aasta Hansteen, skriver Aftenbladet.

Dette kommer frem i regjeringens forslag til statsbudsjett som ble lagt frem i dag.

Totalt har de norske utbyggingsprosjektene blitt 14,6 milliarder kroner billigere sammenlignet med anslagene fra utbyggingsplanene da de ble godkjent.

Det er særlig utbyggingen på Johan Sverdrup fase én som bidrar. Investeringen der anslås i budsjettet til å bli 102,6 milliarder, ned 6,9 milliarder siden i fjor og ned 22,1 milliarder totalt, skriver E24. Statoil varslet i sommer at utbyggingen blir 5 milliarder billigere enn tidligere antatt.

Her kan du lese de viktigste nyhetene fra statsbudsjettet.

Få også med deg

  • I sommer trakk Maersk Connector kabler helt opp på land for et vindparkprosjekt på Storbritannias vestkyst. Se hvordan det så ut.
  • Det store teknologiskiftet vi har sett på fergesiden gir gode muligheter for å få til tilsvarende utvikling for andre deler av maritim sektor, mener forfatterne bak denne kommentaren.
  • TTS Group ASA har sikret seg nye utstyrskontrakter til skip som er under bygging.
  • Husky Energy har tildelt Kværner kontrakten med å prosjektere og gjennomføre de marine operasjonene og installasjonen av betongplattformen på White Rose-feltet, skriver E24.
  • 34 dager med streik på Norse Production er over. Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund sine medlemmer kan gå tilbake i arbeid da tariffavtale ble signert onsdag, skriver iLaks.
  • Konkurransemyndighetene i Singapore kan stikke kjepper i hjulene for Wihl.Wihlmsens storhandel i USA av det amerikanske selskapet Drew Marine, skriver Finansavisen.
  • Onsdag kveld informerte American Petroleum Institute (API) om at råoljelagrene økte med 3,1 millioner fat i USA forrige uke, skriver Reuters. Økningen kom overraskende, og ga lavere oljepris, skriver E24.
  • Det amerikanske oljeselskapet GE Baker Hughes skal ha vært i samtaler om å kjøpe det norske oljeserviceselskapet Subesa 7. Samtalene ble avsluttet fordi de to selskapene ikke ble enige om prisen, skriver DN.
  • Fire japanske selskaper, hvorav Knutsens samarbeidspartner NYK, har etablert et teknologiutviklingsprosjekt for storskala transport av hydrogen på skip, skriver Maritimt Forum.

Likt for alle

En årelang diskusjon om potensielle farer og ulik praksis kan nærme seg slutten.

Snart kan alle få lov til å ta med mobilen om bord på helikopteret når de er på vei ut på jobb.

– Vi har gått systematisk til verks for å finne en anbefalt praksis for hvordan transporten bør gjøres på tvers av selskapene, sier leder i Norsk Olje & Gass’ Aviation Forum, John Arild Gundersen.