Omsetningen var på 636,4 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 517,2 millioner dollar i samme periode i fjor, ifølge den ferske kvartalsrapporten til Lundin.

Og driftsresultatet er imponerende høyt. Før avskrivninger, nedskrivinger, renter og skatt ender tredje kvartal på 503,5 millioner dollar. Dette er en økning fra 382,4 millioner dollar i samme kvartal i fjor.

Driftsmargin (EBITDA) ligger dermed på 79,1 prosent i tredje kvartal 2018, opp fra 73,9 prosent i samme periode i fjor.

Resultat før skatt endte på 341,9 millioner dollar i tredje kvartal. Bunnlinjen kom på 62,6 millioner dollar.

Lundin følger dermed inn i rekken av oljeselskaper som gjør knallgode kvartaler. Aker BP doblet nesten sin omsetning, og pengene renner også inn for Equinor. Da kommer kritikken fra oljeleverandører, som gjerne skulle sett at de fikk en større del av kaken når det gikk bra. Tidligere onsdag skrev Sysla om Solstad Offshore, som kan rapportere om rater som ikke er bærekraftige.

Lave driftskostnader

Samtidig produserer ikke Lundin like mye som på fjoråret. 78,2 millioner fat oljeekvivalenter daglig er fasiten for tredje kvartal i år.

I meldingen skriver de at de hittil i år har vært en driftskostnad på 3,49 dollar per produserte oljefat, et gunstig tall for svenskene når oljeprisen snuser på 80-tallet.

Lundin har all sin produksjon på norsk sokkel, og hovedsakelig Edvard Grieg-feltet. De har også lisenser på Ivar Aasen, Alvheim, Volund, Bøyla, Brynhild og Gaupe.

Av nye funn har Lundin lisenser på Alta/Gohta, Rolvsnes, Luno II, Lille Prinsen, Frosk og Gekko.

Johan Sverdrup, som Lundin fant, men Equinor skal operere, ventes i produksjon til neste år.