LO-leder Gerd Kristiansen vil utrede Lofoten. Her sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre og leder i Stavanger Arbeiderparti, Cecilie Bjelland.

Vil fremdeles utrede oljeutvinning i Lofoten

LO-leder Gerd Kristiansen holder fast på at områdene i Lofoten, Vesterålen og Senja bør konsekvensutredes for oljeutvinning. Flere LO-forbund ønsker kamp om standpunktet.

Tidligere i uken varslet Fagforbundet at de vil foreslå vern av områdene på LO-kongressen neste år, et forslag som også støttes av Handel og Kontor og El- og IT-forbundet.

LO-leder Gerd Kristiansen står imidlertid fast ved at nordområdene bør åpnes for konsekvensutredning, skriver Dagsavisen. Hun viser til handlingsprogrammet LO-kongressen samlet seg om for fire år siden, hvor det står at «LO vil arbeide for igangsetting av konsekvensutredninger i de stengte og uåpnede delene av Barentshavet, Norskehavet og Skagerrak».

– Jeg står selvsagt på vedtaket fra sist LO-kongress. Akkurat dette vedtaket synes jeg også er et godt og balansert vedtak som tar opp i seg ulike hensyn, sier Kristiansen.

Forbundsleder Leif Sande i LO-forbundet Industri Energi har varslet kamp for å unngå et vedtak om vern av områdene.

Flere i bedriften som leser Sysla? Alle som leser mer enn et par saker i uken vil snart måtte betale for tilgang til innholdet vårt. Hvis du ønsker et gunstig tilbud på bedriftsabonnement på Sysla så send oss en epost.