Våren 2015 skrev Sysla om gründeren Stian Isaksen, som sammen med kompanjongen Stian Våge satset alle pengene han hadde for å etablere bedriften Wellconnection i 2011.

Den gang hadde Isaksen ingen tanker om å selge bedriften, men plutselig endret den planen seg.

Fakta

Wellconnection Subsea

  • Etablert i 2011 av Stian Isaksen og Stian Våge
  • Driver med vedlikehold av oljeserviceutstyr
  • Omsatte for 60 millioner i 2014
  • Hovedkontor på Buøy i Stavanger.

Energy Ventures

  • Stavanger-basert oppkjøpsfond
  • Etablert i 2002
  • Har spesialisert seg på oppkjøp av teknologi- og servicebedrifter i oljesektoren
  • Forvalter fire fond med en totalkapital på om lag 775 millioner dollar

– Det kom et tilbud vi ikke kunne si nei til, sier Isaken.

Bygger opp konsern

Tilbudet kom fra det Stavanger-baserte investeringsfondet Energy Ventures, som har spesialisert seg på oppkjøp av teknologi- og servicebedrifter i oljesektoren. Fondet ønsket å kjøpe majoriteten av aksjene i Wellconnection Subsea. Samtalene startet i høst.

– Konseptet de brakte på banen, var rett og slett for spennende til at vi kunne si nei. Trolig ville det blitt lenge til en slik mulighet dukket opp igjen, sier Isaksen.

Samtidig kjøpte fondet opp bedriftene Frank Mohn Mongstad i Hordaland og InCon i Tananger utenfor Stavanger. Sammen skal de tre bedriftene utgjøre et konsern som kan kjempe om større oppdrag.

– Målet er å bygge opp et konsern som kan levere store og komplette vedlikeholdsprosjekter innen subsea og brønnoperasjoner. Nå blir vi blant de største vedlikeholdsaktørene i Norge i vårt segment, sier Isaksen.

Påvirker fortsatt

Isaksen har nå tatt rollen som administrerende direktør i subsea-delen av det nye konsernet og eier fortsatt en minoritetspost i selskapet.

– Jeg føler fortsatt at jeg har betydelig påvirkning på det som skjer i selskapet, men dette er naturligvis noe helt annet enn å ha full kontroll, sier Isaksen.

Gründeren ønsker ikke å oppgi verdiene knyttet til salget.

– Det har naturligvis gitt oss en gevinst. Begge parter gjorde en handel de var fornøyd med, hvis ikke hadde det ikke blitt noe av, sier han.

Stian Isaksen, Wellconnection. Foto: Ola Myrset

Wellconnection har virksomhet på Buøy i Stavanger. Foto: Ola Myrset

Større nedgang enn ventet

Isaksen avviser at salget var motivert av nedturen i oljebransjen.

– Da samtalene startet, visste vi ikke at nedgangen skulle bli så enorm som den har blitt. Nå har det nærmest blitt full stopp i vårt segment. Leteaktiviteten er svært lav.

Derfor er han i dag svært glad for beslutningen om å få inn nye eiere.

– Sett i ettertid var det riktig av oss å selge på dette tidspunktet. Det hadde vært dramatisk for oss om vi nå sto alene. Vi er glade for å være en del av et konsern med eiere som er villig til å satse i dagens marked, sier Isaksen.

Samtidig er han klar på at den lave boreaktiviteten gjør at tiden som kommer uansett blir spennende.

– Vi vet jo ikke helt hvor dette ender. Nå handler alt om å bygge opp et konsern som skal være solid og slagkraftig når oppturen kommer.

Les sakene i Syslas gründerserie: