– Det har vært helt vilt. Telefoner i et bankende kjør, en innboks som renner over av epost, folk som kommer på døra på jobb, og totalt ukjente, arbeidsledige folk som stopper meg på gata fordi de kjente meg igjen fra artikkelen. Da jeg forrige helg tok ferja mellom Arsvågen og Mortavika ble det et sånt trøkk at jeg bare måtte ta med meg datteren min og evakuere ned til bilen under dekk. Hun ble litt skremt når det kom så mange ukjente bort til oss.

Dette sier Robert Bjørklund, sjef for PcP. Norge, en nisjebedrift som leverer rister både til oljesektoren og til bygg- og anleggsnæringen.

Skogbrann

I forrige uke fikk han besøk av Sysla. Etter å ha skrevet utallige artikler om oljenedtur, nedbemanninger og elendighet prøvde vi å finne et par oljerelaterte bedrifter i Stavanger-regionen som ser et glimt av lys i alt mørket. En av dem var PcP.

Bjørklund sa i artikkelen at bedriften hans hadde snudd en dårlig trend og at de nå trenger noen nyansatte. Uttalelsen fikk samme effekt som når du tenner fyr på et sommersvidd skogsområde i stiv kuling.

60.ooo lesere

Artikkelen om nisjebedriften som trenger en håndfull nye medarbeidere, er så langt lest av mer enn 60.000, og den er delt flere hundre ganger på sosiale medier.

– Jeg skjønte tegninga da telefonen begynte å ringe før klokka åtte om morgenen den dagen artikkelen ble publisert. Utover dagen måtte jeg bare slutte å svare andre enn dem jeg hadde lagret på telefonlista. Alle henvendelser ble kanalisert videre til Adecco, sier han.

Alt fra sivilingeniører til tidligere lagerarbeidere har tatt kontakt med ham.

– Jeg har fått en sterk føling med hvor desperat situasjonen er på arbeidsmarkedet her i Rogaland. Mange er åpenbart sterkt overkvalifiserte til de jobbene vi nå lyser ut, sier han.

Gratis pizza

Robert Bjørklund sier at bedriften på Forus plutselig fikk levert pizza på døra en dag, uten at de hadde bestilt den.

– Pizzaleverandøren var så deprimert av all negativiteten i media, og hadde bare lyst til å gi en pizza til oss siden vi ikke skulle nedbemanne, smiler Bjørklund.

Adecco som håndterer ansettelsesprosessen melder også om et voldsomt trøkk, men siden stillingene nettopp ble lyst ut er det for tidlig for dem å si noe om hvor stor søknadsbunken kommer til å bli.