SNAPPET

Annonserer nytt seismikkprosjekt

26.05.2017

De to seismikkselskapene PGS og TGS melder at de har inngått sitt fjerde samarbeidsprosjekt for innhenting av seismiske data utenfor den kanadiske østkysten. Prosjektet har støtte i industriell finansiering, opplyser PGS i en børsmelding.

Kraftig økning i HFK-utslipp

26.05.2017

Utslippene av de sterke, fluorholdige klimagassene HFK-gikk opp i 2016, ifølge Statistisk sentralbyrå. Fra å være ubetydelig i 1990, utgjorde de nesten 3 prosent av de totale klimagassutslippene i fjor. HFK brukes hovedsakelig som kjølemedium i klimaanlegg og forbruket av slike produkter øker.

Fire nye Ekofisk-brønner

26.05.2017

ConocoPhillips har planer om å borer fire nye brønner for vanninjeksjon på Ekofisk-feltet, skriver Petro.no. Prosjektet har fått navnet Ekofisk 2/4 VC. Den eksakte plasseringen av bunnrammen vil bli avgjort når det er gjennomført bunnudersøkelser i sommer, skriver nettstedet.

Magseis dobler bemanningen

26.05.2017

Det lille seismikkselskapet Magseis rister av seg nedturen og opplever vekst innen havbunnsseismikk, skriver Finansavisen (abo.). Selskapet dobler bemanningen og leier inn skip, skriver avisen.

Kraftinvesteringer demper oljefallet

26.05.2017

Statistisk sentralbyrås oversikt over anslagsvise oljeinvesteringer for neste år viser sterkere fall enn først antatt, skriver Finansavisen (abo.). Dette er riktignok før flere aktuelle utbygginger, som Johan Castberg, Snorre Expansion og Snadd er tatt med, påpeker avisen.

Tar for seg i tørrlastmarkedet

26.05.2017

Gotfred I. Andenes og Solmunde & Partners i Bergen vil reise 100 millioner kroner for å kjøpe skip på billigsalg, skriver Finansavisen (abo). Gjennom selskapet Eos Bulk Invest vil de kjøpe tørrlastskip på billigsalg, for å oppnå gevinst om tre-fem år.

Venter på obligasjonseierne

26.05.2017

Seadrill er et steg nærmere en finansiell løsning, men jobber for å få med seg obligasjonseierne, skriver Finansavisen (abo.) Påtroppende Seadrill-sjef Anton Dibowitz sier at han ikke hadde påtatt seg lederansvaret om han ikke hadde tro på løsning for selskapet.

Fant forberdringspunkter på Valemon

26.05.2017

Petroleumstilsynet har ført tilsyn med Statoils planlegging av ny kontrollromsløsning for Valemon, skriver tilsynet på sine nettsider. Tilsynet påviste ikke avvik, men det ble avdekket forbedringspunkter. Blant annet vedrørende synsforhold i kontrollrommet. Valemon er et gass- og kondensatfelt i Nordsjøen.

Frykter priskrig etter nye Opec-kutt

26.05.2017

Opec-landene ble torsdag enige om å videreføre kutt i produksjonen i ytterligere ni måneder. Nå frykter råvaresjef Bjarne Schieldrop i meglerhuset SEB priskrig neste år, skriver Dagens Næringsliv. Schieldrop stiller overfor avisen spørsmål om Opecs-exitplaner, og kaller strategien “gammeldags”.

Mariner-moduler på vei til Norge

26.05.2017

Mariner-prosjektet omtales av selskapet selv som et av deres “mest innovative”. Nå er modulene i Mariner-prosjektet på vei fra Sør-Korea til Nordsjøen, skriver Teknisk Ukeblad. Prosjektet har tidligere blitt utsatt, og har nå planlagt oppstart i andre halvår, 2018.

Tåketrøbbel for offshore-trafikken

26.05.2017

Torsdag førte tett tåke til mange forsinkelser og kanselleringer i helikoptertrafikken til og fra Nordsjøen, skriver Stavanger Aftenblad. Problemene oppstod på Sola, i Bergen og i Florø. Rundt 20 avganger og 15 ankomster ble kansellert bare på Sola.

Siem Pilot tilbake i Norge

26.05.2017

Etter to år i Middelhavet er Siem Pilot tilbake til kai i Mekjarvik utenfor Stavanger, skriver Stavanger Aftenblad. Skipet har vært del av Norges bidrag til EUs grensestyrke Frontex. Under oppdraget har 34 278 migranter blitt hentet opp fra havet. 99 av dem var døde.

Nobel-vinner skal hjelpe Oljefondet

26.05.2017

Statens pensjonsfond utland, kalt Oljefondet, har tildelt to forskningsprosjekter til to fremtredende amerikanske økonomer, skriver Aftenposten. Nobelprisvinner Robert Engle og Harrison Hong er tildelt til sammen 3,7 millioner kroner. Forskningen omhandler klimaendringenes påvirkning av fondets investeringer.

Stortap for North Atlantic Drilling

24.05.2017

Riggselskapet fikk et stort underskudd i første kvartal. Nettounderskuddet ble på 52,9 millioner dollar, sammenlignet med 1,1 million dollar i første kvartal i fjor. Omsetningen falt fra 151,6 millioner dollar til 72,6 millioner dollar, skriver E24.

 

Rekord i båtbygging?

24.05.2017

Havyard Leirvik setter trolig ny rekord i bygging av arbeidsbåt til oppdrettsnæringen når de i dag overleverer “Gina Mary” til det skotske rederiet Inverlussa. Bare fem måneder tok det å bygge det 25 meter lange fartøyet. Det skriver kyst.no.

Haugesund-selskap tjener containermillioner

24.05.2017

De siste fem årene har gründeren Arne Jakobsens rederi North Sea Container Line har i perioden 2012-2016 tjent 169 millioner kroner på å frakte fisk og ferdigprodukter fra Norge til kontinentet. Det melder Finansavisen. Samtidig er det betalt utbytter på tilsammen 144 millioner kroner, 24 millioner av dem etter fjoråret.

Omstrukturering ga millioner dobbel inntekt

24.05.2017

Omstrukturering og fusjoner har gjort Arriva Shipping i Ølensvåg til en større aktør i småbulkmarkedet, skriver Finansavisen. Fraktinntektene i Arriva Shipping ble nesten fordoblet i fjor og steg fra 138 til 264 millioner kroner.

Investerer 144 milliarder til neste år

24.05.2017

Oljeselskapene har meldt inn investeringer for 144 milliarder til Statistisk Sentralbyrå for neste år, skriver Petro

Refinansiering i boks

24.05.2017

Oslo-rederiet I.M Skaugen har fått refinansieringen av årets gjeldsforfall i boks. Det skriver Hegnar.

Bytter toppsjef i Seadrill

24.05.2017

Markedsjef Anton Dibowitz rykker opp og overtar sjefstolen etter Per Wullf den 1. juli. Wullf fortsetter i selskapet, melder Sysla Offshore

Rederier slår seg sammen

24.05.2017

Høyergruppen i Porsgrunn og Kristine Skeies rederiselskaper i Kopervik fusjonerer, skriver Finansavisen. Det nye toppselskapet HK Shipping Group blir et fullintegrert rederi med 20 mindre tørrlastskip i flåten.

Bremser dansk utbygging av solceller

24.05.2017

Et lovforslag som legges frem tirsdag, skal igjen slå på bremsene for danske solcelleutbygginger, fordi den forventes å bli større i 2020 enn det lederne av Energistyrelsen og Energinet.dk har forventet tidligere, og dermed risikerer dette å gi større utgifter for statskassen. Det skriver TU.

Brudd i lønnsforhandlinger

24.05.2017

Arbeidstakerorganisasjonen Lederne har brutt forhandlingene med motparten Norsk olje og gass, og dermed går mellomoppgjøret til mekling. For organiserte i Industri Energi ble det tirsdag kveld derimot enighet etter to dager med forhandlinger. Det melder Sysla Offshore.

Statoil vil med i amerikansk vindkappløp

23.05.2017

Statoil satser beinhardt på et spirende amerikansk vind-kappløp, og ser på USA-kysten som et hovedmarked for å bytte oljerigger ut med vindmøller, skriver EnergiWatch. Konsernets vindsjef er klar til å dra i land de store anbudene.

Svakere fra Bakkafrost

23.05.2017

Den færøyske lakseoppdretteren Bakkafrost leverte svakere enn ventet første kvartal 2017, skriver Dagens Næringsliv. Både resultat og omsetning var lavere enn ventet, ifølge estimater hentet inn av SME Direkt for TDN Finans.

Nytt steg mot flåte-målet

23.05.2017

Odfjell SE har satt seg som mål å ha hundre skip i flåten. Nå kjøper rederiet en åtte gammelt kjemikalietanker til over 25 millioner dollar, skriver Sysla Maritim. 

Irakisk oljeavtale-støtte demper prisen

23.05.2017

Utsikten til at også Irak holder produksjonen nede de neste månedene holder oljeprisen i sjakk, skriver EnergiWatch. Irak har indikert at landet går inn for en ni måneders forlengelse av oljeavtalen.

Fredriksen utvider tørrlastflåten igjen

23.05.2017

De seksten bulkskipene Golden Ocean kjøpte brukt fra Quintana Shipping i mars overleveres på løpende bånd, skriver World Maritime News. Nå er det åttende tørrlastskipet på plass i Golden-flåten.

TTS-kontrakt på marinefartøy

23.05.2017

Kranleverandøren skal levere utstyr for 44 millioner kroner til marinefartøy som bygges på et europeisk verft, skriver Sysla Maritim.

Fortsetter å tape penger

23.05.2017

Sevan Marine taper fortsatt penger. Selskapet forventer nytt tøft år i 2017, skriver Hegnar. Årets tre første månedene ender i minus, men er bedret sammenlignet med første kvartal i fjor.