For kort tid siden vant Roxel norgeshistoriens største elektrokontrakt innen samferdsel, i konkurranse med 15 andre selskaper, deriblant internasjonale konkurrenter.

– Når vi vinner Ryfast betyr det at vi kan vinne flere veiprosjekter også i utlandet. Nå leter vi etter partnere i andre land. Hvorfor kan ikke også vi bli en eksportnæring, sier en offensiv administrerende direktør i Roxel, Dag-Øyvind Meling til Aftenbladet.

Ryfast er et fergefritt veisamband under bygging mellom Ryfylke og Nord-Jæren.

Roxel ble etablert av Hitec-veteranene Meling, Sigve Sandvik og Trond Ferkingstad i 2010. På seks år har tre ansatte blitt til 148 fordelt på 13 selskaper i Roxel-gruppen.

Omstiller de ansatte

Forretningsideen bak Roxel var å skape et integrert selskap innen elektro-/automasjonsfagene. Frem til nå har syv av 13 selskaper jobbet offshore, men nå vil konsernet vokse på land.

– Elektorfaget er jo det samme uansett hvor det skjer, men vi må sørge for at fagfolkene våre lærer seg prosessene slik at de kan jobbe alle steder, forklarer Meling.

Mange av selskapets ansatte har allerede begynt å jobbe både offshore og på land. Målet er at alle skal gjennom en omstilling som gjør dem i stand til å håndtere ulike markeder.

Fra 123 mill. til 497 mill.

I fjor hadde selskapet 123 millioner kroner i å ordrereservere, i år har den vokst til 497 millioner kroner.

Omstilling har også gitt Roxel en helt ny kundebase.

– Vi har nylig utviklet et komplett sorteringssystem for Posten, som har gitt oss prosjekter både i Mo i Rana og i Harstad. Dette åpner helt nye markeder for oss. Et slikt oppdrag forteller noe om dreningen i markedet, mener Meling.

Nøkkelen til suksess ligger i selskapsstrukturen, mener Roxel-sjefen.

– 40 av våre ansatte er medeier i sin egen bedrift og eier aksjer i selskapet de jobber for, forklarer han.

Etablerer Kremmerhuset

Sykehusutbyggingen på Ullandhaug og havbruknæringen er nye mål.

– Vi jobber med å oppsøke de rette selskapene slik at vi kan sette sammen en totalentreprise, forklarer Meling.

Heller ikke Roxel har sluppet unna permitteringer.

– Nå er alle bortsett fra noen ansatte tilbake i jobb. I tillegg har vi 22 innleide. Vi tror på videre vekst og på nyansettelser.

Les hele artikkelen på Aftenbladet.no.