I 2011 startet de selskapet Envirex. Året etterpå gikk Thomas Aunvik og Kenneth Thunheim all in. Aunvik var 25 år, Thunheim 29.

Fakta

Hør hele historien

Fem år senere har Envirex fått to søsterselskaper, Envirent og Icsys. Alle tre leverer overskudd. Og Aunvik og Thunheim har skapt et aldri så lite industrieventyr midt i matfatet på Jæren.

– Vi var nok litt galne. Men vi hadde allerede sett at det var stort potensial for innovasjon i bransjen, sier Aunvik.

Gjengen har funnet sine nisjer, bygget opp en egen engineering- og produksjonsavdeling og levert egenutviklede produkter til de store olje- og riggselskapene.

Oljekrisen har satt hele leverandørindustrien på prøve. Men de unge oljeservicegründerne fra Jæren tviler på om de hadde fått samme mulighetene dersom oljeprisen fortsatt lå stabilt over 100 dollar fatet.

– De store selskapene er blitt mye mer interessert i å finne nye måter å jobbe på. Timingen har derfor vært god. Men det har vært mer arbeid og mye tøffere enn jeg hadde forestilt meg. Dette er et maraton, sier Aunvik.

Resten av historien får du høre på Martinique i Stavanger torsdag kl. 19.00. Da er Aunvik gjest i første utgave av Oilcast Live. Gratis inngang.

Meld deg på her!

Vi snakkes.