Dette bildet av et helikopter av samme type er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Jon Ingemundsen

Sikorsky S92 flyr som vanlig på norsk sokkel etter ulykke

Norske luftfartsmyndigheter sier ulykken utenfor Irland foreløpig ikke får konsekvenser for bruken av Sikorsky S92-helikoptrene.

En person er død og tre  fortsatt savnet etter at et Sikorsky S92-helikopter styrtet i Irland natt til tirsdag.

Helikoptertypen benyttes til å frakte norske oljearbeidere offshore etter at Super Puma-helikoptrene ble satt på bakken etter Turøy-ulykken i fjor. Foreløpig flyr Sikorsky som vanlig norsk sokkel.
–  Vi er i nær dialog med Luftfartstilsynet i Storbritannia og får det vi trenger av informasjon fra dem, sier Frank Gøran Nordheim, kommunikasjonsdirektør i Luftfarstilsynet, til Stavanger Aftenblad. 

Den irske havarikommisjonen har sendt et team til Blacsod Bay, men har så langt ikke sagt noe om årsaken til ulykken.

Samme konsern

Ulykkeshelikopteret fra CHC Ireland tilhører samme konsern som norske CHC Helikopter Service, eier av Super Puma-helikopteret som styrtet ved Turøy utenfor Bergen fredag 29. april i fjor. Tolv menn og en kvinne omkom.

«I dag er en veldig trist dag for hele CHC-familien, men spesielt for vårt team i Irland. Vi er ødelagt av denne morgenens tragiske ulykke, og våre hjerter er med mannskapet og familiene til de involverte,» skrev helikopterselskapet CHC i en pressemelding etter ulykken.

Les hele saken hos Stavanger Aftenblad.