Leder Bjørn Sætervik i Safe-klubben i Exxon Mobil Norge. Foto: Jon  Ingemundsen

Safe-leder i Exxon positiv til nye norske eiere

Exxon vil selge sin norske virksomhet til Hitec Vision-eide Point Resources. Safe-leder Bjørn Sætervik i oljeselskapet er positiv til nye eiere.

Oljeselskapet Exxon Mobil vil selge hele eller deler av sin norske virksomhet, skriver Dagens Næringsliv. Avisen skriver at Exxon Mobil er i sluttforhandlinger med Point Resources, eid av det Stavanger-baserte oppkjøpsfondet Hitec Vision.

Ingen av selskapene vil kommentere saken. Derimot sier klubbleder Bjørn Sætervik i Safe i Exxon Mobil at de ser positivt på å bli kjøpt opp, hvis forhandlingene skulle føre fram.

– Det er spennende tider for oss. Vi er veldig klare for å gå i gang med å jobbe for nye eiere, sier Sætervik til Aftenbladet.

– Veldig godt inntrykk

Han tror et eventuelt nye eiere i Point Resources vil være en god løsning for aktiviteten i Norge.

– Exxon har ikke vært så agressive til å utvikle feltene sine. Dette kan gi oss en ny giv, hvis det går i orden. Vi har fått et veldig godt inntrykk av det nye selskapet når det har presentert seg, og jeg tror det vil være positivt med flere norske eiere på sokkelen. Vi tror de vil være villige til å lete mer og ha en helt annen giv enn Exxon har hatt i det siste, sier Sætervik.

Storhandel

DN skriver at hvis salget går gjennom, vil det være et av de største noen gang knyttet til norsk sokkel. Exxon hadde i 2015 en samlet produksjon – som partner og operatør – på 233.000 fat per dag på norsk sokkel. Det tilsvarer rundt 6 prosent av all produksjon av olje og gass i Norge, skriver selskapet på hjemmesiden sin – og nesten 6 prosent av oljegigantens produksjon på verdensbasis.

I Norge er Exxon Mobil operatør for feltene Balder, Jotun, Ringhorne og Sigyn.