Det første skroget med Havyards WE-design ankom denne uken Havyards verft i Leirvik for videre utrustning.  

Etter fire ukers slep fra Tyrkia, ankom Havyards nybygg nr 120, «Polarsyssel», verftet i Leirvik i går. Skroget skal nå ferdigstilles der, og skal leveres til det islandske rederiet Fafnir Offshore ved utgangen av august i år. Nybygget er det første av designet 832L L WE, og skal blant annet gå i oppdrag for Sysselmannen på Svalbard, melder Havyard i en pressemelding.

Halvparten av året skal båten gå på langtidschart for Sysselmannen på Svalbard. Fartøyet er designet, arrangert og bygget etter Sysselmannens krav. Det vil si at den har isforsterket skrog med isklasse ICE 1B, og for å kunne operere i de værharde områdene rundt Svalbard har den også Winterized Basic klasse.

Et demonterbart helikopterdekk er montert midtskips, og det er også arrangert Refuelling System for helikopter om bord. Fordi det også er stilt krav om å kunne utføre nødslep, er det montert en slepevinsj på hoveddekk. Innredningsmessig er det også arrangert etter Sysselmannens krav, mellom annet når det gjelder lugarer, konferanserom og operasjonsrom.

Båten skal resten av året gå som en vanlig PSV (Platform Supply Vessel).