Bertel O. Steen Teknikk AS ( Bostek ) styrker kompetansen på energibesparende og hybride fremdriftsløsninger for skip og kjøper Molde-bedriften Inpower AS.

Ved oppkjøpet av Inpower utvider Bostek kompetansen for leveranse av lavutslipp fremdriftsløsninger til skip.

Teknologibedriften i Bergen leverer dieselmotorer, fremdriftssystemer og dieselelektriske generatorsett til maritim sektor, basert på det kjente motormerket MTU. I tillegg yter Bostek service til hurtigbåtsektoren, ferger, offshorenæringen og industri.

Inpower i Molde ble stiftet i 2001 av entreprenørene Normann Sandøy, Reidar Vårdal og professor Robert Nilssen. Selskapet utvikler og patenterer løsninger innen ulike typer grønne fremdriftsløsninger for skip.

En av løsningene, et dieselelektrisk fremdriftssystem med permanentmagnet-motor, sparer drivstoff og dermed miljøet. Denne teknologien brukes både i hybridløsninger og i rene elektriske fremdriftsløsninger. Konseptet er allerede i bruk i skip innenfor flere segmenter, blant annet innenfor offshore support og oppdrettsnæringen.

– Inpower ser på oppkjøpet som en industrialisering av de utviklede løsningene og en god plattform for vekst og utvikling. Frem til nå har vi fått utviklet og verifisert teknologien. Nå har vi en industriell eier som tar oss videre, sier Geir Larsen, daglig leder i Inpower.