Selskapet skal levere løfterammer til nødsystemet for reparasjon av rørledninger offshore (EPRS) til Dolphin Energys eksportrørledning under vann fra Qatar til De forente arabiske emirater.

Denne rørledningen, som transporterer prosessert tørrgass fra Qatar, er med sine 48 tommer og 364 kilometer den største og lengste gassrørledningen i Midtøsten. Den forbinder Dolphin Energys gassbehandlingsanlegg i Ras Laffan i Qatar med mottaksanlegget i Taweelah i Abu Dhabi.

Kontrakten omfatter design, produksjon og testing av rørledningsløfterammene, som vil være blant hovedkomponentene i Dolphin Energys nye EPRS-system.

Kontrakten ble signert tidlig i desember, og arbeidet er allerede påbegynt med planlagt levering i slutten av 2017.

– Vi gleder oss stort over å ha vunnet denne kontrakten, sier David Cooke, administrerende direktør i 4C Solutions i en pressemelding.

– Vi vil ta med oss erfaringene fra vårt omfattende engasjement i det norske systemet for reparasjon av rørledninger, der Statoil er operatør, og vi ser virkelig frem til å samarbeide med Saipem og Dolphin Energy på dette prosjektet for å levere denne viktige komponenten i Dolphin Energys EPRS-system, som bare ville bli tatt i bruk i nødssituasjoner for undervannsrørledningene. Nøkkelpersonellet i 4CS har jobbet med utvikling og levering av EPRS i 30 år, og denne kontrakten er viktig for oss slik at det nydannede selskapet 4C Solutions kan fremstå som global EPC-hovedleverandør i markedet for reparasjoner, strukturer og verktøy under vann, fortsetter han.