-Etter tre uker med streik fikk Industri Energi gjennomslag for kravet om å utjevne lønnsforskjellene mellom oljeserviceansatte og andre oljearbeidere, sier forhandlingsleder i Industri Energi, Ommund Stokka i en pressemelding.

Partene kom til enighet tirsdag. Streiken har pågått siden onsdag 21. september.

-Vi får en varig endring av lønnsmatrisen som våre medlemmer vil tjene på, sier Stokka.

1700 permittert

– Vi er naturligvis fornøyde med at streiken er avsluttet. Vårt mantra i forhandlingene har vært måtehold og ydmykhet overfor den svært krevende situasjonen industrien. Nå har vi funnet en løsning gjennom omdisponering av lønnsmidler, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass i en melding.

Under konflikten har Industri Energi tatt ut om lag 300 medlemmer i streik i Schlumberger Norge AS, Baker Hughes Norge AS, Halliburton AS, Oceaneering AS og Oceaneering Asset Integrity AS.

Streiken har stanset 17 rigger på norsk sokkel, og 1700 riggansatte har blitt permittert som følge av konflikten.

– Riggselskapene er ikke part i denne konflikten, men rammes hardt som uskyldig tredjepart. Dette kan få langsiktige konsekvenser for norsk riggnæring, både for selskaper og ansatte, uttalte Pål Tangen, direktør i Rederiforbundet, under streiken.

I tillegg ble i underkant av 600 personer i Norsk olje og gass’ medlemsselskaper som følge av streiken.

Flere i bedriften som leser Sysla? Alle som leser mer enn et par saker i uken, vil snart måtte betale for tilgang til innholdet vårt. Hvis du ønsker et gunstig tilbud på bedriftsabonnement på Sysla, så send oss en epost.