Johan Løland fra Bring leverer skjermer og datautstyr til nye ansatte. Jens H. Middborg, t.v, og Edgar Stokka i Capgemini. Foto: Jonas Harr Friestad

Oljeselskapene har kuttet hoder – nå trenger de konsulenthjelp

IT-konsulentselskapet Capgemini merker økt pågang fra oljeindustrien. De neste 12-15 månedene skal de vokse fra 150 til 200 ansatte på Forus i Stavanger.

– Jeg tror en av hovedårsakene er at det er blitt kuttet mange stillinger i oljeselskapene, ikke bare lokalt men massevis av utlendinger har reist hjem, sier regiondirektør Jens H. Middborg til Stavanger Aftenblad.

Men selskapene trenger fortsatt kompetanse.

– Derfor opplever konsulentbransjen en oppblomstring og en pågang. Det skyldes rett og slett underkapasitet i selskapene. De trenger hjelp til å få gjennomført det de vil, sier fortsetter Middborg.

Capgemini er ikke den eneste teknologibedriften på Forus som skal øke bemanningen. Aftenbladet fortalte nylig at IT-selskapet Evry har sikret seg en kontrakt med statens oljeselskap Petoro, og ansetter 20 nye.

– Bunnen er nådd – pendelen har snudd

Jens H. Middborg tror ikke alle oljejobbene som er kuttet de siste to årenerundt 50.000, ifølge SSB, kommer tilbake.

Men han tror hele teknologi og rådgivningsmiljøet i Stavanger-regionen går lyse tider i møte. Veksten hos dem kommer fordi andre har kuttet så kraftig.

– Nå ser vi en dreining i markedet. Pendelen har snudd. Det er større optimisme og flere investeringer, sier Middborg.

Effektivitet og digitalisering

Oljebransjen vil modernisere seg, digitalisere og bli mer effektiv. Selskapene vil blant annet ha hjelp til å utnytte de enorme mengdene data de sitter på, for å ta bedre beslutninger. De vil også integrere data fra flere kilder og de etterspør god design og høy brukervennlighet.

– Dette står veldig på agendaen, sier Middborg.

– Jeg tror oljebransjen blir en viktig driver og premissgiver de neste 20–30 årene. Men det er en veldig innovasjonskraft i regionen som vi må ta vare på.

Les hele saken hos Aftenbladet.