Partnerne i Skarfjell-lisensen har valgt å bygge ut feltet med en undervannsinstallasjon knyttet til den Engie-opererte Gjøa-plattformen i nordre del av Nordsjøen.

Skarfjell ligger cirka 17 kilometer sørvest for Gjøa-feltet og opereres av Wintershall Norge AS.

Gjøa-konseptet for utbyggingen av Skarfjell inneholder bygging av en ny 1000 tonn topside-modul for håndtering av produksjon fra Skarfjell. Nye stigerør vil bli installert for produksjon, gassløft, vanninjeksjon i tillegg til en kontrollkabel.

–   Vi ser frem til å jobbe sammen med operatøren Wintershall Norge AS og partnerne for å finjustere vår del av utbyggingsløsningen fram mot endelig beslutning i prosjektet, sier administrerende direktør Cedric Osterrieth i Engie Norge i en pressemelding.

Han legger til:

–   Oppkoblingen av Skarfjell produksjonen til Gjøa-plattformen er i tråd med vår strategi om å gjøre installasjonen til et knutepunkt for fremtidige felt i området. I tillegg forlenger det levetiden på Gjøa-plattformen.

Gjøa er en halvt nedsenkbar produksjonsenhet med full prosesserings- og eksport muligheter. Plattformen drives med kraft fra land gjennom en 100 km lang undersjøisk kabel fra Mongstad

Det betyr samtidig at partnerskapet vraker muligheten for gjenbruk av Petrojarl Varg-skipet, skriver petro.no.