TESS kjøper Fluid Control AS, vil fortsette driften

Selskapet bekrefter at de har kjøpt konkursboet i oljeserviceselskapet Fluid Control AS, der 101 mennesker mistet jobben tidligere i uken.

– Det er for tidlig å si hvor mange av de som var ansatt i Fluid Control som vil få tilbud om å bli med videre. Målet vårt er å videreføre driften, og beholde så mange av arbeidsplassene som mulig. Men vi er selvsagt avhengig av å ha lønnsom drift, sier Erlend Gjerdevik, daglig leder i Tess Vest, til Sysla.

Kjøpet skjer bare to dager etter at meldingen kom om at Fluid Control har meldt oppbud. Selskapet, som har hovedkontor i Bergen og avdeling på Sola, led store tap som følge av oljekrisen.

– Vi har valgt å kjøpe konkursboet, ettersom vi mener det ligger verdier der. Tess og Fluid Control er to selskaper som supplerer hverandre. Vi kjenner de godt som tidligere konkurrenter, og tror de vil passe inn i vårt selskap, sier Tess-eier Erik Jølberg til Stavanger Aftenblad.

Allmøte i morgen

I morgen klokken skal det avholdes et allmøte med alle de tidligere ansatte i Fluid Control, både i Bergen og på Sola.  Til Aftenbladet sier Jølberg at noen av de 101 ansatte vil få muligheten til å bli med videre.

– Ja, noen. Vi skal skissere litt om planene våre fremover, sier han.

Minus 26 mill.

Verken han eller Gjerdevik ønsker å opplyse hva de betalte for Fluid Control. Av konkurskjennelsen fra Bergen tingrett gikk det fram at selskapet hadde aktiva på ca 60 millioner kroner.

Fluid Control leverte i 2015 en omsetning på 257 millioner kroner – mot 314 millioner i 2014. Driftsresultatet for 2015 endte på minus 26,3 millioner kroner.

– Jeg håper vi har en god oppskrift for å snu den trenden, sier Jølberg.

Det har bare gått to dager siden konkursen. Er dette et hastekjøp?

– Vi har kjent til Fluid Controls utfordringer en stund og har hele tiden vært orientert etter hvert som den har utviklet seg, svarer han.

Fluid Control har hovedkontor i Bergen og et kontor på Sola. De har levert produkter, moduler og tjenester for væskeoverføring, kraft og kontrolløsninger til olje- og gassindustrien.

Fluid Control vil bli integrert i Tess Vest As, som som er en del av Tess-konsernet og som har hovedkontor på Kokstad i Bergen.