– Det er stas at kongen kommer på besøk, sier Knudsen, som jobber med automasjon for Statoil.

Sammen med lærling Lene Unneland og automatiker Jarle Eikeland viste han kong Harald kontrollboksen til fakkelens tennsystem, skriver Stavanger Aftenblad.

Høstværet var på sitt fineste på fredag da bransjeforeningen Norsk olje og gass hadde invitert kongen og flere oljetopper til 50-årsjubileum for oljeindustrien på Statoils Troll A-plattform.

Det fine været gjorde at det var uvanlig god sikt fra plattformen. I horisonten ligger Troll B og flere rigger. Også land er godt synlig.

Troll-feltet ligger i Nordsjøen, rundt 65 km vest fra kysten nær Bergen.

 

 troll2

Støttespiller

– Vi er veldig stolte over at kongen viser engasjement for vår industri, og at han vil besøke oss igjen, sa Eldar Sætre, konsernsjef i Statoil da han ønsket kong Harald velkommen i et fullsatt oppholdsrom på plattformen.

 

Sjef for norsk sokkel i Statoil Arne Sigve Nylund, oljeminister Tord Lien og styreleder i Norsk olje og gass Tor Arnesen beundrer høyden på plattformen.

Markeringer

Fakta
Det er 50 år siden den første brønnen ble boret på norsk sokkel. Dette markerer Norsk olje og gass på flere forskjellige måter dette året.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerende direktør i Norsk olje og gass, sier at Troll er et eksempel på et felt som viser at det er mange tiår igjen for norsk olje- og gassvirksomhet.

Feltet har vært i produksjon i mer enn 20 år, og har en levetid på 50 år til.

Lien sier at det er positivt at det fokuseres på nye felt som Johan Sverdrup, som gir stor aktivitet i årene som kommer.

– Men jeg skulle ønske at det også bli satt fokus på de enorme ressursene som er igjen i felt på norsk sokkel som allerede er i drift, og som skal gi oss store verdier i flere tiår framover, sier han.

Les hele saken, og se flere bilder hos Stavanger Aftenblad (abo)