Trym-feltet i Nordsjøen ligger an til å bli stengt ned 1. oktober 2018. Årsaken er at feltet produseres via det danske Tyra-feltet, som må stenges ned på grunn av at plattformene synker.

Da Sysla Offshore omtalte problemene for en drøy måned siden, var det fortsatt en åpning for videre drift av feltet dersom utbedringer av Tyra kunne gjennomføres.

Faroe Petroleum, som nylig kjøpte Dong Energys andel i Trym-feltet, opplyste at nedstengingen er priset inn i avtalen og at eventuell videre drift vil være en bonus for den nye eieren.

Fant ingen lønnsom løsning
Like før helgen ble det klart at Maersk foreløpig har skrinlagt planene om en reutvikling av Tyra-feltet.

«Det har ikke vært mulig å finne en lønnsom løsning som sikrer utvinning av de gjenværende reservene i Tyra-feltet. Dermed er det ventet at produksjonen vil bli avsluttet 1. oktober 2018», skriver Maersk Oil i en børsmelding.

Selskapet vil derfor fra 1. januar flytte ressurser og fokus vekk fra reutviklingsprosjektet og over til nedstenging og gjenvinning av installasjonene.

«Til tross for at det er brukt mer enn 1 milliard danske kroner på å forsterke Tyra-strukturen de siste 15 årene, kan ikke installasjonen fortsette å produsere. Dette på grunn av ny kunnskap om bølgepåvirkning kombinert med at nedsenking reduserer gapet mellom plattformen og sjøen.»

Døren på gløtt
I børsmeldingen åpner selskapet likevel for en gjenoppbygging av Tyra-feltet på et senere tidspunkt.