Resultat etter skatt ble på minus 32,7 millioner dollar i 4. kvartal 2016, mot minus 143,0 millioner dollar i samme periode året før.

Resultatet før skatt ble minus 25,4 millioner dollar, sammenlignet med minus 140,9 millioner dollar året før. Omsetningen i kvartalet økte fra 103,9 til 125,8 millioner dollar, målt mot samme periode i fjor.  Ifølge Hegnar.no som siterer TDN Finans  er dette svakere enn analytikerne hadde trodd på forhånd.

Lys i sikte

I tillegg til at de har sikret en ny kontrakt for Safe Caledonia, rapporterer selskapet om kortsiktige markedsjusterte kontrakter for Safe Concordia, Safe Boreas og Safe Zephyrus. 
– Denne utviklingen (…) fortsetter å indikere at markedet er ved eller nær bunnen av syklusen og at vi kan forvente en gradvis forbedring i etterspørsel og flåteutnyttelse fra 2018, skriver selskapet i børsmeldingen.
  • Utnyttelsesgraden av flåten i fjerde kvartal var på 43 prosent, mot 62 prosent i samme periode i fjor
  • Prosafe har nylig besluttet å selge Safe Lancia til skraping. Dette blir den fjerde riggen som er solgt til skraping siden sommeren 2016.
Reorganiserer
I en annen melding skriver Prosafe at Jesper Kragh Andresen er utpekt som ny konsernsjef, og at Stig H. Christiansen er utpekt som finansdirektør og visekonsernsjef. Georgina Georgiou vil fortsette som daglig leder i morselskapet Prosafe SE.
Den nye konsernsjefen har fungert i stillingen siden august i fjor, og jobbet før det som finansdirektør.

 

Her kan du lese  rapporten og presentasjonen