Det er meldt om en rekke forsinkelser og kanselleringer i helikoptertrafikken offshore tirsdag.

Statoil melder om forsinkelser i flyprogrammet på grunn av inspeksjon av helikopterne, ifølge heliport.no.

Bakgrunnen er at det i romjulen var en hendelse med et helikopter på skotsk sokkel. Nå foretas det undersøkelser på helikoptrene på norsk sokkel.

Vil påvirke trafikken i flere dager
– Som oppfølging til en hendelse med et S92-helikopter på britisk sokkel før nyttår, har produsenten Sikorsky sendt ut pålegg om at det skal foretas inspeksjon av alle helikoptre av denne typen. Dette vil medføre forsinkelser i vårt flyprogram, sier informasjonssjef Morten Eek i Statoil til Sysla Offshore.

Leverandørene CHC og Bristow jobber nå med å gjennomføre inspeksjoner. I Brønnøysund er inspeksjon allerede gjennomført, men det vil ta noe tid før alle helikoptrene er inspisert grunnet at det trengs spesialverktøy.

– Totalt omfatter dette 13 helikoptere inkludert SAR som flyr for Statoil på norsk sokkel, og vi regner med at inspeksjonene betyr at det kan ta noen dager før vi er ajour med ordinært flyprogram til sokkelen, sier Eek.

Helikopter spant på britisk sokkel
I romjulen spant et helikopter rundt og tok borti dekket under landing på en ubemannet plattform på skotsk sokkel i Nordsjøen. Det melder NRK Hordaland.

Hendelsen skjedde 28. desember, like over grensen fra norsk sokkel, på West Franklin-plattformen.

Helikopteret, som var av typen Sirkosky S-92, fikk skade på hjulene. Plattformdekket fikk også store, synlige skader, skriver NRK.