Odfjell Drilling-riggen har nå lagt seg i havnebassenget ved CCB og er ett skritt nærmere oppstart på sin Johan Sverdrup-kontrakt.

Den gule kjempen har lagt i varmt opplag på Hanøytangen, men forflyttet seg mot CCB for siste klargjøring og slik at Statoil kunne hente ut ankere som skal prelegges.

Borestart 1.mars
– Vi er nå i ferd med å gjøre de siste forberedelsene og testene før riggen går til borelokasjonen i Nordsjøen. Bemanningen på riggen vil øke frem til den drar og vi skal være klar til å starte boring 1.mars.

Det sier pressetalsmann Gisle Johanson.

Deepsea Atlantic har jobbet for Statoil siden den ble levert og i fjor vant riggselskapet de prestisjetunge kontraktene for både plattformboring og boring med rigg på Johan Sverdrup.

– Lenge i startblokkene
Riggkontrakten ble vunnet i knallhard konkurranse og avtalen satte en ny standard for denne type kontrakter på norsk sokkel. Med en rate på 300.000 dollar sikret Odfjell Drilling seg inntekter i tre år, i første omgang.

Dette innebærer boring av minimum 13 brønner før produksjonen starter.

I tillegg kommer opsjoner på 6×6 måneder.

– Dette er en svært viktig kontrakt for oss, både for selskapet og personell ombord på riggen. Vi har stått lenge i startblokkene nå og er klar til å yte det beste vi kan for å kunne levere de resultatene som forventes – det ser vi frem til å gjøre, avslutter Johanson.

Se også video fra riggbesøk på Hanøytangen i desember i fjor!