Men nå selger Per Gjerdrum.

Norvestor kommer inn som investor i PG Marine Group – Ing Per Gjerdrum AS, for å delta i en større ekspansjon av virksomheten, og samtidig tar den 70 år gamle gründeren, som har gitt selskapet både navn og innhold, et steg tilbake.

– Vårt partnerskap med Norvestor markerer slutten på en æra. Per Gjerdrum trer tilbake etter 32 år i selskapet, sier konsernsjef Roy Norum i PG.

Han opplyser videre at hovedpersonen selv har gjort seg utilgjengelig for kommentarer, men “ferierer i Spania og er svært tilfreds med løsningen”. Prisen på aksjene er ikke oppgitt.

Familieselskapet Ing Per Gjerdrum ble opprettet i 1982, men har vokst betraktelig siden dengang og hadde i 2013 en omsetning på 552 millioner kroner og et resultat før skatt på 19 millioner kroner, og forventer et ytterligere byks til over 700mill i 2014.

PG er nå en av verdens ledende leverandører av pumpesystemer til offshoreservicefartøyer. Selskapet leverer også pumper, pumpesystemer og større moduler til plattformer, og har blant annet levert og i ordre CIP-moduler til Gjøa, Valemon, Mariner og Aasta Hansteen.

– Vi er stolte av å ha fått muligheten til å forvalte arven etter Per Gjerdrum sammen med Roy Norum, Mads Gjerdrum og resten av deres team, sier partner Per-Ola Baalerud i Norvestor ifølge en pressemelding.

Norvestor blir den største akjsonæren i PG, med 63 prosent. Nevnte Mads Gjerdrum og Roy Norum eier de resterende aksjene.