Ocean Installer har nylig gjennomført den aller første permanente subseainstallasjonen på Johan Sverdrup. Dette markerer igangsettingen av offshorearbeidet på feltet.
Offshorekampanjen fant sted sent i januar, i henhold til prosjekt- og fremdriftsplaner, og omfattet installasjon av en 290 tonns subsearamme for vanninjeksjon. Ocean Installer benyttet offshorekonstruksjonsfartøyet Normand Vision i arbeidet.

– Dette var et veldig komplekst løft, som fant sted i det som normalt er en av de mest utfordrende offshoremånedene i Nordsjøen. Men takket være grundig planlegging og utmerket samarbeid med Statoil gikk arbeidet helt problemfritt, sier Steinar Riise, administrerende direktør i Ocean Installer i en pressemelding.

Dette er den første offshorekampanjen Ocean Installer skal gjennomføre for Statoil på Johan Sverdrup i år, og innen sommeren skal Ocean Installer ha installert ytterligere to subsearammer for vanninjeksjon på feltet.

– Vi er veldig fornøyde med at Statoil har valgt oss som en av bidragsyterne til dette viktige prosjektet på norsk sokkel og vi ser frem til den neste offshorejobben på Johan Sverdrup, sier Riise.

Ocean Installer ble tildelt Johan Sverdrup-arbeidet i februar i fjor som en del av en større Statoil-kontrakt for subseainstallasjonsarbeid som også omfattet Gina Krog og Oseberg Vestflanken. Til sammen utgjør dette arbeidet en betydelig del av Statoils planlagte subsea-konstruksjonsarbeid på den norske kontinentalsokkelen i 2017.