Greater Stavangers delegasjon til oljemessen OTC i Houston i begynnelsen av mai 2014. Arkivfoto: Jarle Aasland

– Flere vil til Houston på oljemesse

Interessen for å besøke verdens største oljemesse OTC i Houston, er større i år enn i fjor, ifølge Greater Stavanger.

Delegasjonen Norway2OTC har til nå 148 påmeldte. Det er nesten 20 prosent flere enn på samme tidspunkt i fjor, skriver Greater Stavanger i en melding tirsdag ettermiddag. I 2016 talte den norske delegasjonen til slutt totalt 190 personer, blant disse mer enn 10 ordførere og fylkesordførere.

I rekordåret 2013 reiste 268 personer, 130 selskaper og åtte ordførere for å delta på verdens største oljemesse Offshore Technology Conference (OTC) i Houston. Året før talte delegasjonen 200, skriver Stavanger Aftenblad.

Greater Stavanger skriver at grunnen til at Greater Stavanger fremdeles arrangerer delegasjonsreisen til oljemessen OTC Houston til tross for oljenedturen, er at både næringslivet, offentlig sektor og akademia ser stor nytte av å delta.

«Fjorårets tilbakemeldinger viste at reisen over Atlanteren førte til både konkrete kontrakter og gode kontakter. Hele 55,8 prosent av respondentene oppga at reisen ledet til konkrete kontrakter eller avtaler».
Tradisjonelt er det mange offentlige ansatte som drar på messen. Mindre enn halvparten av delegatene i Greater Stavanger-delegasjonen 2014 var ledere, forretningsutviklere og salgsansatte i små og mellomstore oljebedrifter, har Stavanger Aftenblad tidligere skrevet.