– En viktig milepæl for Aker BP, sier pressetalsmann i selskapet, Ole-Johan Faret. Nå forventer selskapet betydelige kostnadskutt.

Sist helg bød på svært gode nyheter for Aker BP, da selskapet igjen kunne starte opp boreoperasjonene ved Valhall IP. Etter to års stopp, er injeksjonsplattformen nå endelig i drift igjen.

– Da vi stoppet boringen 1. kvartal 2015, var vi i en situasjon med en oljekrise med lave inntekter kombinert med høye kostnader. Vi valgte å ta en timeout for å optimalisere brønndesign og gjøre boreaktiviteten mer effektivt, sier pressetalsmann, Ole-Johan Faret.

– Viktig for selskapet
Med plan om å starte klargjøringen for boring i januar i år, og planlagt borestart i mars/april, har selskapet holdt det planlagte tidskjemaet for gjenopptakelsen ved Valhall.

Faret legger ikke skjul på begeistringen hos selskapet, etter at produksjonen nå er i gang igjen.

– Dette er en viktig milepæl for Aker BP. At vi nå har kommet i gang i første kvartal, slik vi forespeilet markedet, er viktig for selskapet, slår Faret fast.

Svært aktive i 2016
I februar leverte selskapet som oppsto da Det norske og BP Norge fusjonerte i fjor, resultater for 2016. Tallene viste inntekter på 655 millioner dollar og et driftsresultat på 280,7 millioner dollar. Resultatet før skatt ble 210 millioner dollar.

Rapporten viste også at selskapet brukte 147,5 millioner dollar på å lete etter gass og olje – nesten det dobbelte av året før.

2017 ser også ut til å bli et aktivt år for Aker BP. Ifølge Faret holdes det holdes fast planene om boring av syv brønner fra Valhall IP, hvorav tre i år og fire i 2018. Men pressetalsmannen understreker at aktiviteten som nå er i gang, ikke vil få innvirkninger med tanke på bemanningssituasjonen i selskapet.

– Dette er tatt høyde for, så det får ingen direkte konsekvenser, sier Faret.

500 millioner fat gjenstår
Aker BP har ambisjoner om å holde produksjonen ved Valhall i gang frem til 2040. Nylig ble det markert at én milliard fat olje er hentet opp fra feltet. Faret forteller at selskapets mål for feltet er ytterligere 500 millioner fat.

Pressetalsmannen legger til at det er gjort omfattende grep med produksjonen i løpet av de to årene plattformen har vært satt ut av drift.

– Vi har gått gjennom hele boreoperasjon, fra plan til gjennomføring, for å optimalisere verdikjeden. Det har gjort at vi har en effektiv operasjon som nå er satt i gang. Likevel er vi helt klare på at vi gjennomfører med samme sikkerhet som tidligere, og det skal vi fortsette med, slår Faret fast.

Drastiske kostnadskutt
Nytt brønndesignet og endring i konstruksjonene er bare noe av det Aker BP tar i bruk når Valhall IP nå er i drift igjen. I tillegg er kontraktene med leverandører gjennomgått på ny.

Ifølge pressetalsmannen optimaliseres også aktiviteten på riggen, for å oppnå så høy oppetiden som mulig. Endringene har gitt gode resultater med tanke på innsparinger.

– Vi forventer betydelige kostnadskutt siden vi innførte borestans for to år siden som følge av lavere leverandørkostnader og høyere effektivitet, sier Faret.

Invester i dine ansatte: For under fem kroner per dag kan du og dine kollegaer få full oversikt på de viktigste bransjene i Norge. Send oss en epost for tilbud på bedriftsabonnement. Hvis du vil prøve Sysla i en måned for 1 krone, klikk her!