Nå har selskapet vunnet prestisjetung pris for teknologien som ble brukt.

Altus Intervention er tildelt SPE ICoTA sin pris for utvikling av et innovativt teknologisystem – TALOS CT, som har hjulpet kunden med å øke oljeproduksjon fra sin subsea-brønn med 1.200 fat per dag.

TALOS CT-systemet er et skreddersydd system utviklet og driftet av ALTUS Intervention som lar Coiled Tubing-operasjoner bli utført fra et lett intervensjonsfartøy.

Alternativt må en flyterigg brukes – noe som gir både høyere kostnader og økt tidsforbruk.

Systemet er en spesialbygget elektro-hydraulisk kompenserings-enhet som er designet for å operere riser-baserte Coiled Tubing-operasjoner fra et LWI-fartøy med nøyaktig hiv-kompensering.

Systemet rigges på fartøyet i havn som igjen reduserer total prosjektkostnad og maksimerer operasjonstid på lokasjon.

SPE ICoTA Innovation Award er en teknisk innovasjonspris innen brønnintervensjon og kveilerør-teknologi og ble gitt til ALTUS Intervention, operatøren og rederiet Helix Well Ops.

I alt åtte jobber gjennomført ved bruk ALTUS Intervention-teknologi blant annet Real time Coil (RtC) som gjorde det mulig å gjennomføre alle jobbene uten nedetid.

Garry Michie, Storbritannia president for Altus Intervention, er meget fornøyd.

– Prisen er en verdifull anerkjennelse for arbeidet og teknologiutviklingen innen brønnintervensjon for å sikre merverdi til våre kunder. Vi har en strategi og ambisjon om å utvikle bredden av våre tjenester. Det faktum at vi nå tilbyr CT fra en mono-skrog fartøy er en milepæl i denne strategien. Vi ønsker å takke ICoTA for godkjenning av denne teknologien.

Kommunikasjonssjef Peter N. Keilen trekker frem at de har gjennomført sikre og effektive operasjoner.

– Den utfordrende arbeidsomfanget ble fullført med minimal nedetid og ingen HMS-hendelser. Gjennomføringen av TALOS – systemet på en LWIV demonstrerer ALTUS Intervention sin målsetning om å drive teknologien fremover med sikte på å øke driftseffektiviteten og dermed redusere kostnader for våre kunder.