Lundin meldte tirsdag om et olje- og gassfunn på Lopphøgda i Barentshavet. Neiden-funnet er på mellom 25 og 60 millioner fat oljeekvivalenter, og er mindre enn forventet. Det ligger 60 kilometer fra Lundins eget storfunn Alta, og rundt 20 kilometer fra Statoils Johan Castberg.

Administrerende direktør i Lundin Norway, Krisitn Færøvik, sier til Aftenbladet at dette funnet gjør at troen på dette området i Barentshavet er styrket.

– Dette funnet er for lite i seg selv til å bygge ut, men det er oppmuntrende for utsiktene for andre funn på Lopphøgda. Det viser at det er hydrokarboner i området, sier Færøvik.

Flere brønner
Tidligere i år har Lundin boret en avgrensningsbrønn – Alta 3. Boringen av Neiden-brønnen ble påbegynt i fjor, men vinterrestriksjoner på riggen Island Innovator gjorde at den ble utsatt.

Lundin skal til neste år bore minst to letebrønner i Barentshavet, en i Filicudi-prospektet og en i Børselv-prospektet, ifølge Færøvik. Filicudi, som ligger i området mellom Alta og Statoils Johan Castberg, har et potensial på 258 millioner fat.

– Neiden-funnet påvirker ikke Filicudi, men det reduserer risikoen på Børselv, sier Færøvik.